|
Kadıkızı kusurları
Televizyon ekranı en fazla bu kadar gerçekçi olabilirdi herhalde. Ama çerçeve belki biraz daha "markalı" (ya da en azından markalıymış gibi) olabilirdi belki. Ekranı eğik monte etsek de oturanlar hâlâ başlarını yukarı kaldırmak zorunda kalacaklarından boyunları ağrıyacaktır diye tahmin ediyorum. Şunu da kabul etmek lazım ki mevcut şartlar içinde en iyi çözüm bu ve zaten uzun süreli tv izleme yeri olmayacaktır orası.
Tavanın bu kadar parlak olması (lambayı yansıtıyor) biraz garip değil mi? Mekanın nefes alması açısından tavanda yağlıboya kullanılması pek tavsiye edilmiyor sanıyorum ve zaten boyalı bir yüzey için fazla pürüzsüz. Acaba asmatavan mı?
Tezgah duvarındaki malzemenin de biraz daha mat ve daha az yansıtıcı olmasını tercih ederdim doğrusu.
Davlumbazın hemen altındaki yuvarlak ışık kümelenmelerini özellikle görmek istemişsiniz galiba. Biraz daha ufak dairelerle, biraz daha aşağı ve geniş bir alana yayılsalar bence daha az göze batarlar ama daha etkili dururlardı.
Önceki görsellerinizde masanın üstüne inen lambanız vardı, ondan neden vazgeçtiniz? Bence geniş ama göz hizasına kadar inip romantizmi bozmayan bir lamba kafası ile mekan içinde özel bir mekan yaratabilecek güzel bir ayrıntı olabilirdi o.
Tezgah üzerinde bu kadar ışık varken tavanda iki lamba olmasına gerek olmayabilir.
Ben bir sonraki aşamanızı eskitme olarak değil de daha "yaşayan" görseller olarak görüyorum. Tek saksı bitkiden başka, belki bir akvaryum, şeffaf "hayaletimsi" insanlar, bir kedi, belki bazıları açık ve içini gösteren çekmeceler gibi... Mesela lavabo ile kapı arasında kalan geniş kapağın nasıl bir açılımı, içinin nasıl bölümlendiğini olduğunu merak ediyorum (farkettiniz mi bilmem üst kısmı diğer kapaklardan çok hafif aralık duruyor zaten). Yoksa bu dolap bulaşık makinesi mi?
Dolap kapaklarınız önceki görsellerden daha da gerçekçi duruyor.
Elinize sağlık.
En son architurk tarafından düzenlendi : 06-05-2008 16:35
|