kısaca genel kurul'a ait iki izlenim aktarmak istiyorum:
ilki, "ÇED yemek" diye, her söz alan delegenin ağız alışkanlığıyla kullandığı garip bir tabirdi... şubelerde "atanmış"
çevresel etki değerlendirmesi komisyonunun uygun bulmadığı projeler için kullanılan oda tabiri olarak yerleşmiş besbelli! aynı "mesleki denetim" değil de VİZE demeyi tercih etmek gibi. gökhan avcıoğlu'nun bodrum'da yaptığı bir konut projesi, ÇED YEDİĞİ için sergiden elenmiş mesela. gerekçelerini çok merak ediyorum.
ikincisi, neredeyse konuyla ilgili söz alan tüm delegelerin, sergi katılımlarını değil de ödülü önemsiyor oluşuydu. herkes elenenlerin özellikle ödül alamayacak olmaları nedeniyle mutlu gibiydi. ödüllerde sıkça adını duyduğumuz mimarlar için "bizim şişman kediler" benzetmesi bile yapıldı

oda hukukunu tamamlamamış ürünlerin sadece sergilenebileceği, ama ödül almayabileceği kimsenin aklından bile geçmiyordu. çünkü bu konu bir sergi gibi değil, yarışma gibi algılanıyordu.
genel kurul tutanaklarını alıp yayımlamak lazım. 2008'de odayı yönetenlerin olayları nasıl kavradığını, nasıl tartıştığını tespit etmek açısından önemli bir belge olacak.