Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03-05-2008, 10:54   #16
mute
Arkitera Üyesi

mute'in Avatar'ı

yine yanlış bilgi

redrapsody isimli arkdaşımız kayseriliyim diyor ama kayseriden haberdar olduğunu sanmıyorum,diyor ki belediye iyi çalışıyor,iyi çöp topluyor vs.. terminal yeri ve raylı sistem için kent plancılarından bilgi almıyolar mı diyor,halbuki onunda iyi bilmesi gereken bu üst planlamaların ankara da yapıldığı,kayseri nin en son planlarının 70 li yıllarda yapıldığı,2000 den sonra bi tadilat daha geçirdiğidir,mesela yapılan üst planlarda terminal mimarsinan kasabasında gözüküyor,mimarsinan kasabası ne demek,şehrin 30 kilometre doğusu demek,yani yapılan istatistiklere göre şehrin yüzde 80 inin batıya gittiğini,batıya yolculuk ettiğini düşünürsek yapılan üst planın ne kadar saçma olduğu çıkıyor ortaya,yani batıya gidecek adam önce doğuya 30 kilometre gidecek sonra aynı yolu yeniden alıcak,60kilometre boşa gidecek,belediye napıyor bu istatistiği değerlendirip terminali şehrin batısına yapıyor,bunun neresi yanlış,
raylı sistem kayseri nin en çok çalışanının bulunduğu organize sanayi ve uydu kentlerle,toki konutlarını,26 km lik bir hatla birbirine bağlıyor, raylı sistemin geçtiği hat trafiğin en yoğun olduğu hat,raylı sistem yapılmasıyla bu hattaki dolmuş ve otobüslerin kaldırılması hesaplanıyor,bununda ne kadar doğru olduğu hemen anlaşılabilecek bi durum,raylı sistemin üstten gitmesi belki kötü bişey ama çoğu yerde bilhassa meydan ve çevresinde yeraltında kalan kalenin dış surları nedeniyle kazı yapılamıyor,yapılamaz da,raylı sistem ilk önce ulaşım yapılarını birbirine bağlar sözü kısmen doğru olsada bu raylı sistemin 2. etabının olduğu unutulmamalıdır,yani raylı sistem yapldı bi daha ekleme ya da başka hat eklenemez diye bi kural yok,raylı sistem hattı yeni terminale 300 metre uzaktan geçiyor,isteyen yürüyerek ulaşabilir,ama ordan bir hat,bir servis,yada elektronik bir başka hat çalışıldığını biliyorum,raylı sistem kullanıma başladığında oda başlıcak,ayrıca stad yeri raylı sisteme göre seçildi,yani stada göre raylı sistem hattı gitmedi,onda da yanlışlık var,stad sonra planlandı,
deniyoki raylı sistem neden tren garına gitmedi,redrapsody kayseri den haberdar olsa,demir yolunun dışarı alınması çalışmasının olduğunu bilirdi,yani şimdi çevreyolu şehrin kuzeyine alınıp şehrin dışına alındı,demiryolunada aynı uygulama olması için çalışılıyo,yani şehrin dışına çıkacak yeni yeri belli olmayan tren garına raylı sistem götürmek ne kadar doğru olur,aslında redrapsody belediyenin sitesine girse bunlar yazıyor,ya da belediyeye telefon açsa bunları öğrenir,neden yapmıyor anlamadım,kayseriyi çok seviyorum diyor ama gelişmelerden haberi yok,demek ki sadece sevmek yetmiyor,ayrıca belediye bunları bilmiyo mu,raylı sistem için hem yurtiçi hem de yurtdışı firmalardan danışmanlık alınıyor,hemde çok uzman kişilerden,mesela raylı sistem geçiş güzergahı içinde belediyede toplantı yapıldı,ona da katılmamış anlaşılan....hem bilgi sahibi olmayalım,hem de ağzımıza geleni söyleyelim,bilişim devrinde biz mimarların bu hataları yapmaması gerekir...

En son mute tarafından düzenlendi : 03-05-2008 11:00.
mute offline   Alıntı Yaparak Yanıtla