Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-05-2008, 18:25   #15
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Kayseri de tıpkı diğer kentlerimiz gibi bitmiş, bitirilmiş. Bitiren de tek başına Ofis Mimarca değil. Hatta burada isim vererek bunları yazıyor olmamızın bile bu ofise karşı çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. (Ne Ofis Mimarca'nın sahibini ne de orada çalışan tek kişiyi tanımam, Kayseri ile en ufak bir bağım bile yok, vesaire...)

Otogar binasını bu tartışmalardan dolayı çok istediğim halde gezemedim. Ama önünden 3 kez geçtim. Bana sorarsanız ana bina çok da iyi değil. Ama yinelemem gerekli asla üzerinden Kayseri elden gitti denebilecek bir bina da değil. İlçe terminali ise iyi görünüyordu.

Öte yandan internet ortamının yanlış anlaşılmalarına engel olmak için hemen ve tekrar söylemeliyim. Keşke otogar da stadyum da yarışmayla yapılsaydı.

Hoş Kayseri İç Kalesi Yarışmasında yarışmayla da yapılsa ne gibi tuhaf durumlarla karşılaşabileceğimizi gördük.

Sözünü ettiğiniz ofis son dönem büyük projeleri yaptığı için biraz öne çıktı ve doğal olarak eleştirildi.
Konunun benim uzun yıllarımın geçtiği Kayseri'den uzaklaşıp , kişilere ve kurumlara odaklanılmasına üzülüyorum.

Kayseri henüz bitmedi ama ciddi yaralar aldı. Kayseri Belediyesi herzaman iyi çalışır, Türkiye geneline baktığınızda yeri üst sıralardadır. Gecekondulaşmayı önler, arıtma tesisleri yapar, düzenli şehirleşmeyi başarır, çevre kirliliğiyle mücadele eder...
Ama nasıl oluyorsa mimar,şehir plancı ve diğer kent uzmanları belediyeyi doğru yönlendirmez. yada bir şekilde hatalar yapılır.
Örneğin:
Raylı sistem yapıldı ama Havaalanını,yeni terminali, tiren garının hiçbirine bağlantısı yok.Geçtiği yerler Kayseri'nin yaşayan tek tük yerlerini bozdu, bizim hatıralarımızı sildiği gibi, Kayseri ile olan bağımızı da yaraladı.
Ralı sistem neyi bağlıyor. Toplu konutlarla yeni stadyumu, sanayi bölgesiyle toplu konutları. Bu çözümler tercih meselesiydi ve bu tercih edildi.
Ama raylı sistem ulaşım yapılarını bağlamaz mı öncelikle. İstanbul, Ankara, Eskişehir de böyle değil midir? Bundan sonra Kayseri'de kim ne projesi yaparsa sorgulanacağını , soruşturulacağını, eleştirileceğini bilerek tasarımlar yaparsa kazanan ulusal mimarlığımız ve Kayseri olur sadece... Bu yazdıklarım mimarlar ve yükleniciler üzerinde baskı yarattıysa ve bazı uykudaki fikirlerimizi hatırlattıysa ne mutlu bana. Demekki boşuna yazmamışım.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 02-05-2008 18:37.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla