|
Mimarlar Odası 1 Mayıs katılımına puan veriyormu sorusunu özellikle benim yaşımdakilerin çok garipsediği bir durumu anlatmak için sormuştum.Sanıyorum 1 Mayıs ruhuyla mimarlık mesleğine en yakın bayramlardan birisidir. Çünkü 1 Mayısta statükoya karşı çıkış vardır. Özgürlük talebi vardır, demokrasi talebi vardır (tabi tribünlü prezedyumlu, bol bürokrasili 1 Mayıslardan bahsetmediğimi söylememe bile gerek yok) Ben özenle giyinmiş, elinde bayrağı, flaması, pankartı sendikasının önünde yürümek üzere bekleyen çalışanlardan bahsediyorum. onların taleplerinde antikonformist bir dünya vardır. İdealler, hayaller, rüyalar beklentiler vardır. Bu nedenle de 1 Mayısı ben kendi hesabıma çok mimarca bulurum.
Benim bu herşeyin bir pazar malına dönüştüğü dünyamızda odanın 1 Mayıs'ı da bir pazar malına çevirip çevirmediğini merak ettim. Çünkü son seçimlerde genel kurulu teknik genel kurul adı altında aynen bir meta gibi pazarladılar.
Ben yine de bu değerlerin peşinde biraz saf kalsam da tüm meslektaşlarımın 1 Mayıs'ını kutlarım.