Alıntı:
Orijinal metin genceak tarafından gönderilmiş
Ben yazıyı olumlu bulduğum için taşıdım foruma.Arkitera salt mimarlıkla ilgilenmeyi tercih eden bir site olabilir.
Meslek Odaları bence böyle konularda rengini belli etmelidir.Tavır koymalıdır.
Çevremizdeki aksaklıkların, kötü yapıların tek nedenini mimarlık sanıyorsak çok yanılıyoruz.Bu, millet ekmek bulamazken pastaların yeterince kremalı yapılmamasından yakınmaya benziyor bence.Sistem uygulayıcılar kötü olduğu sürece ne yapılar düzelir ne pastalar.
Ben Odanın böyle bir bildiri yayınlamasından dolayı memnunum.Yarın cesaret edebilirsem puan almaya çalışacağım.
Asıl, tepkisizlik Odayı bir isim değişikliğine itmelidir.Çünkü temsil ettiği çoğunluk İş Kanununa tabii olan çalışanlar.
Forum yöneticilerin 1 Mayıs Mitingi ile ilgili tavrını Arkiteranın tavrıymış gibi görmek istemiyorum.Yoksa Arkiteranın da bir isim değişikliğine ihtiyacı olacak.
|
Mimarlığa Yol Açın tartışmasında sizinle de tartışmış idik. Neyse ki benim gibi hafızası çok güçlü olmayanlar için artık Arkitera var. (Evet gururla söylüyorum Arkitera, mimarlık ortamının belleği olma görevini de üstlendi geçen 7 yılda. Acaba asıl kimin görevi olabilirdi bu!) Yani siz konuyu açtığınız anda neler yazmıştınız acaba diye gidip okumuştum zaten. Yazdıklarınızın odayı destekler anlamda olduğunu anlamıştık. Endişelenmeyiniz...
Ayasofya oldukça iyi açıklamış artık o kadar detaya girmeyeceğim. Ama şunları söylemek iyi olacak: Belli ki odayı bir çalışan sendikası olarak görüyorsunuz. Yanlışsınız. Gidin ve odanın amaçlarını okuyun. Yine belli ki iş kanunu da çalışanın kanunu (haklarını koruyan) olarak görüyorsunuz. Yine yanlışsınız. Okuyun lütfen. İş kanunu çalışan ile işveren arasındaki hukuku düzenler. Çalışan kadar işverenin haklarını da korur. Öte yandan kendinizce bir çıkarım yaparak mimarların büyük çoğunluğunun ücretli çalışan olduğunu söylüyorsunuz. Burada da çok büyük olasılıkla yanlışsınız. Mimarlık mesleği yapısı gereği bireysel çalışmaya, yasal ya da yasal olmayan patron olmaya oldukça açık. İstatistiki bilgi yok. Ama büyük olasılıkla ücretli çalışanlar çoğunlukta değil. Acaba bu istatistikleri nitelikli bir şekilde yapmayan hangi kurum!
Bizlerin 1 Mayıs'la ilgili tavrını nasıl da anlayıverdiniz. Nasıl ve ne olarak anladığınızı lütfen açıklayın da bizler de öğrenelim şu tavrı. Bu açıklamayı yapmak ya da "forum yöneticileri"nden özür dilemek durumundasınız. Okuduklarımı anlayan bir birey olarak size hatırlatmalıyım ki ne ben ne de Ayasofya (başka yorum yapan yok gördüğüm kadarıyla) 1 Mayıs'la ilgili bir açıklama yapmamış idik.
Nasıl oluyor da hem solculuk edebiyatı yapılıp hem de böyle mesnetsiz konuşulabiliyor diye şaşmamalıyız. Evet öğrendik artık, oluyor.