|
Oda tabii ki işçiden, emekçiden yana olmalıdır.
Ancak yine aynı Oda HERKESİ KAPSAYICI OLMALIDIR.
Bugün Oda'ya kayıtlı sağ görüşlü biri de Oda'nın mimarı olmalıdır. Ama değildir. Siyasi görüş ırkçılığı bir numara şu anda.
Ancak gelin görün ki hemen DİNCİ, AKP'li haydi bilemedim EMPERYALİST ve SERMAYE UŞAĞI oluverir.
Oda kendi üyesi olduğu halde genel olarak kendi süşüncesi ve kendi bildirisine muhalif olana üyesi olduğu halde bariz olarak IRKÇILIK yapmaktadır.
İster inanın ister inanmayın.
Ve yine biliniz ki Oda sosyal olgulara müdahil olabilir, olmalıdır, ancak bunun da bir adabı vardır. Puanlama sitemi bu kadar yozlaşmış o kadar gülünç hale gelmiş o kadar kolay delinmiştir ki ve oda karşı olması gereken halde "Tekel" haline gelmişken (Kendisi dışındaki hiç bir şeye puan vermiyor. Kendi eğitimlerini denetlemiyor. Kötü olduğu halde eğitimlere devam ediyoe. İyileri vardır içinde cımbızla ayıklansa ama genelde eğitimler çok kötü. SMGM başkanını ve görüşleri yok sayılıyor. MYK dikatatörce ve kararlarını "ben öyle istedim" şeklinde veriyor) bununla peki ve ala dalga geçilecektir.
Yani Oda'mız bazı yönlerdeki eksikliklerini, bu genel dertlere daha fazla zamanını ve gücünü vererek SHOW'a bile dönüştürmektedir. Bu 1 mayıs bir gösteridir demiyorum ama genelinde sosyal tepki verdiği konularda çizdiği ÖZGÜRLÜKÇÜ ve ŞEFFAF halini rolünü kendi uygulamalarında göremeyince biz de kolaylıkla dalga geçeriz. Güleriz yani Oda'nın ağlanacak haline.
Sizi de yazdıklarımızla Arkitera'nın genel görüşünü kendi kafanıza göre tanımlama arzusunda gördük.
1- Siz nasıl bir birey olarak dışarıdan bir çırpıda tanımlanacak isimlendirilecek bir görüşe sahip değilseniz, tekil olarak ben ve Arkitera -ki herkes Arkitera'yı sadece forum zannediyor- öyle zırt diye isim konulacak BASİTLİKTE olgular ve referans çerçeveleri olarak göremez. Bu kadar kolay isim koyabiliyorsanız haksızlığı da kolay yapıyorsunuz demektir.
2- İsim değiştirmek, isim koymak gibi KOLAYCI tavırlar, oda'nın çok iyi becerdiği - onun düşüncesinden olmayan üyesini DİNCİ veya AKP'li olarak damgalaması - durumuna benzer ki. Çok tehlikelidir.
3- Eleştirilerimizin basit olgular içinde kaldığını zannediyorsunuz ama bu konularda oldukça dolu ve tek bir bakış noktasından bakmayan şekilde olduğunu biliniz. Kabul eder misiniz bilemem. Oda hiç bir konuce ve hiç bir zaman YANLIŞ YAPMAYAN!!! ve 22 yıldır oraya demir atmış yöneticilerle yönetildiğinden hiç bir eleştiriyi kabullenmez.
Çünkü Oda ve Oda yönetiminin basiretsizliği kapama yöntemleri sorgusuz sualsiz destekleyen FANATİKLERİ o kadar çok var ki anında isim takmak değiştirmek peşindeler.
Uzatmaya gerek yok. Yeni Sosyal Güvenlik Yasa'sını tutmuyorum beğenmiyorum ve istemiyorum. Diğer yandan kafamı kuma gömüp sistemin işlememesi zamanında verilen açıklar yüzünden sosyal güvenlik sisteminin çökme tehlikesini de görüyor ve üzülüyorum.
Bu yapılan düzenlemenin çok iyi olmadığına inanıyorum. Ama eski halin de aynı kalması değişmemesi gerektiğini körü körüne savunup icabında izinsiz gösteri yapılıp Polisle çatışmaya da karşıyım.
Mimarlar Oda'sı üyelerini 1 Mayıs yürüşüne bu süslü ve matbu bildiri ile çağırır, o üyelerden birinin burnu kanarsa sorumluluğu da alması gerektiğini düşünüyorum.
---
"emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaktan çekinmeyen iktidarın, emekten yana güçler üzerine akıl almaz baskılar uygulayarak yıldırma ve sindirme politikalarını hayata geçirdiği bugünlerde, uluslararası sermayenin direktifleriyle son günlerde yasalaştırılan"
Hep aynı kelimeler hep aynı basmakalıp laflar.
"Matbu" işte.
Mimar'ların söylemleri hep bu kelimeler arasında eriyip gidiyor. Tabipler Oda'sının bildirisi de aynı. Makine Müh. Oda'sının da.
Konuyu daha da uzatmayayım.
Yaratıcı olması gereken mimarlık mesleğine mensup kişilerin Oda'sının bu tekdüzelikle bizler gibi YARATICILIĞI TEMEL EDİNMİŞ BİR MESLEĞİ olan bireye SÖZCÜ olamadığını görüyorum.
Geçiyoruz.
|