Tek Mesaj Görüntüle
Eski 30-04-2008, 22:19   #56
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Bugün akşam üzeri tartışmayı kısa sürede alevelendiren mesaj şöyleydi:
Alıntı:
Arkadaşlar;
Yarışmaya 75 proje teslim edilmiş, sayın jüri! SÜRRRRRRATLİ şekilde bakarak 6 projeyi seçmiş veya ayırmış! 2 gün gibi kısa bir sürede! (K.MARAŞ JÜRİSİ Nİ TEKRAR SAYGI İLE ANIYORUM VE TEKRAR TEKRAR KUTLUYORUM. 8 GÜN SÜREN TARAFSIZ-BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA İLE SONUCA ULAŞMIŞLARDI. VE ARKİTERA FORUM DA TANINMAYAN JURİ DİYE ELEŞTİRİLMİŞTİ. İLK BAKIŞTA HAKLI GÖZÜKSE BİLE DÜŞÜNÜLENİN TAM TERSİNE ÇOK BAŞARILI BİR JÜRİ OLDUKLARI GERÇEĞİNİ TEKRAR VURGULAYIP HAKLARINI TESLİM ETMEK İHTİYACINI HİSSETTİM.) ÜRETEBİLENİN ÜRETTİĞİ DEĞİL DE, ÜRETEMEYENİN ÖĞRETTİĞİ!!! SEÇİCİLERİNDEN OLUŞAN MODERNİST-İLERİCİ-MİMARİ!!!! GÖRÜŞE SAHİP JURİ BU SÜRRRRATLİ ÇALIŞMASINI VE VERİLEN GÖREVİ BAŞARI İLE TAMAMLAMIŞTIR.Kendilerini kutluyorum. Birazdan sizlere ilk eleme de elenen bir proje göndereceğim değerli arkadaşlar. Ve yorumlarınızı bekleyeceğim. saygılar...
Myıldız'ın mesajlarını silmek yerine eğer düşüncelerinde bir değişiklik varsa bunu belirtmesi centilmenlik olurdu. Mesajlarını silmeyi tercih ettiğine göre artık üzerinden tartışmak anlamsız.

Ancak sırası gelmişken şunu yeniden tartışmak belki faydalı olacak: İki aşamalı yarışmaların en azından bizde uygulanan formatında ciddi yapısal sorunlar olduğu açık. Her yarışmanın ilk aşamasından sonra bu tartışmaları yaşıyoruz. Şimdi bu tartışmaların bir sonraki aşaması kazananların kimler olduğu üzerinde kilitlenecek.

O kadar hatalı bir sistem ki bu kurgu hatasını görememek bana göre imkansız. 6 ofis kazandı diyelim. Bu 6 ofis yarışmayı nerede, kiminle nasıl çizecek? Maketçisi, görselleştirmecisi, raportörü bir sürü adam bu işi biliyor ama hep birlikte sanki bilmiyor gibi davranacağız.

Bu defa oldukça farklı bir yöntem izleyelim ve gelin iki aşamalı yarışma sisteminin bu yapısal bozukluğunun artık sorgulanmasını sağlayalım. Yapılacak iş oldukça basit: Kazananları çekinmeden buradan açıklamak. Ben kazananlar hakkında herhangi bir fikir sahibi olursam eğer bu bilgi bana kazanan mimardan ya da jüriden ulaşmamışsa çekinmeden buraya yazacağım. (Kazananlar ve jüriye de buradan bana açıklama yapmayın çağrısı yaparsak tamamdır.) Sizler de benzer duyumlarınızı bana özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Tabi eğer gerçek olmayan bilgiyi buraya girersek bu işin altına dinamit koymuş ve yarışmayı da zan altında bırakmış olacağız.

Ne dersiniz deneyelim mi bunu?
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla