Tek Mesaj Görüntüle
Eski 29-04-2008, 09:46   #6
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Bu hali ile bu odanın SMGM'i çöptür. Başka da bir şey değil...

SMGM web sitesinde eğitim veren kurumlar arasında bir sürü kategori var. Herşeyiyle buna uyan, Türkiye'de ilk kez pek çok eğitimi 6 ay gibi kısa bir sürede açan Arkitera Eğitim Merkezi'ne (AEM) Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necip Mutlu imzası ile gönderilen yazıda hiç bir sebep belirtilmeksizin kredilendirme için uygun olmadığı bildirilmiştir.

Her türlü imkanı Oda'nın imkanlarının bin kat ötesinde olan AEM'e kredi verilmemesi açık bir şekilde haksız rekabettir.

Necip Mutlu bizleri gayet iyi tanır, UIA sürecinde birlikte çalışmışlığımız vardır. Biz de kendisini oldukça iyi tanırız. Elbette bu kararı alan tek başına Necip Mutlu değil ancak eminim ki kendisi de AEM'in kredilendirilmemesini uygun bulanlardandır.

SMGM bu tip aksaklıkları da düzeltmek zorundadır. Ama korkarım bundan daha vahim olanı gerçekten mimarlık dünyasının bu sisteme olan kızgınlığı ve umursamazlığıdır. Mimarlık ofisi çaycılarının mimarlar yerine eğitimlere katılması, yıkılma tehlikesi olan, yangından kaçma olasılığı bulunmayan binalarda Oda'nın kendi eğitimlerini vermesi herhalde AEM'in kredilendirilmemesinden çok daha vahim konulardır.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla