Tek Mesaj Görüntüle
Eski 28-04-2008, 19:24   #11
Mimar (Doğan)
Arkitera Üyesi

Mimar (Doğan)'in Avatar'ı

Amasya
Öğrenci
Alıntı:
Orijinal metin moose tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Eklemek istedigim bir konuda su;
Bu binayi eger dilatasyonsuz tek yapi seklinde yekpare yapacaksaniz eger, statik olarak kesinlikle yapmaniz gereken sey;bir merdiven basamaklari gibi kademeli olacagi icin, yapinin 5'er metre kutle zemin'e olan yuzeyini ( yapinin yaslanacagi zemini kast ediyorum ) radye temel uzerinde komple perde olarak ust kotdaki yapinin temelinin altina baglayin, ardisik olarak bunu 2. ve 3. kademede devam ettirin.

binanin acik olan yuzeyi ni istediginiz sekilde dizayn edebilirsiniz,

Sahsi goruslerim bunlardir,
Sizin en son ne yapacaginizi merak ediyorum ,konuyla ilgileniyorum,bilgi verirseniz sevinirim.
Saygilarimla.

İlginize teşekkur ederım... binanın form ve fonksiyonları genel olarak belirlendi şu aşamada küçük düzeltmelerden sonra statik strüktürel çözümlere ağırlık vermeyi düşünüyorum.binanın cephesel kısımlarında olacağı gibi dikey çözümlerinde de dilatasyon uygulamam gerekecek... bölge eğimli ve binanın formsal olarak cehphe uzunluğunun fazla olacağından dolayı yekpare kütlesel çözüm zor olacaktır. Tesekkür ve saygılarımı sunarım...