|
eger bir mimari proje istenirse bu işin bir mimartarafından yapılması uygun olur.
Bunun "sanal maket"i yapılacaksa o zaman makine mühendisi uygun düşebilir tabii.
Bir diğer taraftan CNC tezgahlar içim CAM üretim şemaları veyahut metal yorulmaları kalıp gibi işlere de ben pek bakmıyorum. Uzmanlık alanım değiller. Ama bir binanın nasıl sunulması gerektiği ve ışık gölge etkileri perspektif açıları bir mimarın işidir.
Yok olay bir CG görselleştirme işidir deniyorsa Bina bitmişse bir reklam ajansı ile çalışıtır. Yok öyle bir bina yoksa bunu yine mimar görselleştirmelidir.
Tabii istediğinize bakar bu seçim. Biz kalifiye olmayan cg işi yapan mimarların piyasadaki sunum maliyetlerini çok çok altlara çekerek olayı zaman gerektirmeyen, maliyeti düşük ve değersiz hale getirmeleri hakkında konuşup durduk.
Maliyetler düşük olduğundan ve bunlarla yeni yazılım alamadığımdan kendi adıma iş yapmamayı dahi tercih ediyorum. O yüzden ne yazık ki buraya iş post edemiyorum. Kullandığım legal programlar çok eski. Ama bana iş başına yazılımı yükselteceğim para verebilecek kişmse de yok.
Dedim büro yerine bir mağaza açayım kendim tasarladığım mobilyaları kendim yapayım. Hem zarar ettim. Tasarlamaya ve tasarıya iyi ya da kötü değer veren yok. Yanıma hadi birini alayım dedim. Zarar ediyordum bunu belli ettim. Buradan çok üstüme geldiler.
Ben de küstüm. İş yapmıyorum. Sadece bendeki eski eski sürümü arada sırada kullanıyorum. "Sanal maket" millete daha ucuz geliyor.
Derdim odur. Ama şeytan diyo al bir tane CAD-CAM yazılımı ("sanal maket" nasıl hem VIZ ve hem de MAX'i elinde tutabiliyorsa o şekilde) gir piyasaya bütün kalıpları enjeksiyon işlerini yap yarı fiyatına. Olmayacak şey değil. Ama yapmıyoruz.
Derdimiz tasarım. Sadece bu programları bu forumda muhabbet için kullanıyoruz. Bir şeyler biliyoruz sözde işte sadece sözde kalıyor. Hiç bir işe yaramıyor. İş yapmam gerekirse legal programı almış firmalarla pazarlık ediyoruz. Fatura onlardan gidiyor.
Neyse çok uzun bir işler.
CG işi mimarların değildir tabii. Dediğim başka şeydi.
|