Alıntı:
Orijinal metin architect9 tarafından gönderilmiş
Şu anda “kırmızı gül” çalıyor mesela, en sevdiğim türkü...Ama diğer taraftan da 21 yıl sonra ilk kez bir araya gelecek olan pink floydu kaçırmamaya çalışıyorum live8 de.Kırmızı gül pek “modern” gelmiyor kulağa sanki...Sorulsa hangisi daha modern diye Pink Floyd galip çıkar belki.Kriterlerden biri olabilir mi acaba? Kırmızı gül de benden bir parça var sanki.Ondan vazgeçemem modern olma uğruna. Pink Floyd’da benden bir parça var sanki.Ondan da vazgeçemem,modern olmak sanıldığı kadar iyi bir şey değilse, modern olmak pahasına...
|
Bunların üzerine bir fincan kahve ve Cengiz Bektaş'ın ' Yaşama Kültürü ' isimli kitabı gider.
Türkülerin aslında 'modern' olduğunu, hatta ' Mevlana' nın yüzyıllar öncesinden 'modern' fikirlere ulaştığını. Pek çok ozanımızın o zaman adı bilinmeyen 'modern' fikirlere ulaşabildiğini...
Yunus Emre'nin sözlerinin ne kadar 'modern' olduğunu Cengiz Bektaş çok güzel ifade etmiş. Bu kitabı özümseyerek okursanız pek çok cevap bulacak ve dağınık resim biraz toparlanacaktır.
Benim için öyle olmuştu ilk okuduğumda, şimdiye kadar tasarladığım herşeyi yeniden sorgulamama neden olmuştu...
Etrafında dönüp durduğumuz bu aslında, Han Tümertekin'in B2 evi ne kadar modern ve evrensel ise o kadar da yerel ve bize aittir aynı zamanda...
Kalıplaşmış fikirlerden veya kavramların kime ait olduğunu bırakıp kendimizi keşfetmeliyiz belki daha önce... Sonra Pink Floyd üzerine ' kırmızı gül' dinlemek seni 'kimliksiz' yapmaz , aksine çıkış yolları bulabileceğin farklı kültürlerden beslendiğini gösterir. Yeterki yerel ve özden gelene yabancılaşma... Hangisi daha modern sorusunu ben de sordum ama gereksizdi...