Merhabalar;
Benim bilen arkadaşlara sorum bir sorum olacak.
Revit ile tribün tasarlamaya uğraşıyorum. Şimdiye kadar sayısız deneme yaptım ancak ortaya çıkan sorunları çözemiyorum.
İlk olarak tribün de sonuçta bir merdivendir diyerek tribün adlı bir merdiven tipi oluşturdum. Tribüne ait bir hesaplama formülü oluşturdum. (2a+b=63 yerine 2a+b=160 min. basış 80 cm min rıht 40 cm yapınca rıhtı 40 cm basışı 80 cm bir merdiven oluştu) ancak oluşturduğum tribünde herhangi bir boşluk açamıyorum üzerine koltuk yerleştiremiyorum.
İkinci olarak her basamağı bir döşeme olarak kabul edip her basamağa bir level verdim. Bu sefer boşluk açabildim, koltuk yerleştirebildim ancak yüzlerce level oldu işin içinden çıkılmıyor, projenin içinde kayboluyorum. Tribün içine yaptığım soyunma birimleri ile tribün basamaklarının level ları birbirine girdi.Birşeylere müdahale etmek istediğimde istemeden başka şeylere de müdahale etmiş oluyorum ki bu istenen bir durum değil.
Ayrıca her iki türlü de tribünde seyircilerin yukarılara çıkmak istediklerinde çıktıkları merdiven basamaklarını oluşturamıyorum.Dolayısıyla bunları proje metrajına proje görünüşlerine vs. yansıtamıyorum.
Daha önceden tribün yapmış ya da bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Her türlü fikri denemeye açığım

)))
İyi çalışmalar saygılar