|
"I was a producer of materiality and I am ashamed of this fact," Mr Starck told German weekly newspaper Die Zeit in March 2008, adding that he plans to retire within two years, citing his work as "unnecessary and materialistic". He stated that he has realised the "ability to love" is what one needs most.
Philippe Starck 40 sene sonrami,simdiye kadar yapdigi seylerin gereksiz oldugunun farkina variyor,bence yapdigi isin gerekiz oldugunu farketmesi icin 40 yil cok uzun bir zaman.Ben bu adamin durust olduguna inanmiyorum.Calar saat'den disfircasina,motorsiklet'den mobilya'ya ic dizayn'dan dis dizayna yapmadigi bir sey kalmamis! Aslinda birde itiraf ediyor sanki "dizayn oldu, emekli olacam"
60 indan sonra mi farkina variyor, modern seylerden cok, birinin en cok ihtiyaci olan sey sevebilme kabiliyeti.
kapitalizim'de meta uzerine kurulu bir hayat tarzinda sevebilme kabiliyeti ni kaybeden, paraya doyunca,moderen hic gerekli degil simdiye kadar yapdiklarimdan utanac duyuyorum en onemlisi dogallik,ask, bulbul,ruh,mehtap Nedim,fildisi kulleler....
Ben inanmiyorum.....
En son moose tarafından düzenlendi : 15-04-2008 06:23.
|