Tek Mesaj Görüntüle
Eski 10-04-2008, 10:39   #13
KAV
Arkitera Üyesi

KAV'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sadece "söyleniyor" olsalar 6 gün içinde bir çok cevap ya da en azından "şikayet" alırdı konu herhalde. Demek ki herkes işinde gücünde, kimsenin ne yaptığını yazacak vakti bile yok!

Şaka bir yana, belki bu konuda bize piyasada çalışan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir ama kişisel görüşüm insanlarda yavaş yavaş da olsa işleri ehil ellere yaptırma alışkanlığı geliştikçe peyzaj mimarlığının da değerinin anlaşılmakta olduğu ve meslekî uygulamaların yaygınlaştığı yönündedir. Yani eskisine oranla mesleğini yapan peyzaj mimarı ve yaptıkları iş sayısında artış var diyebilir miyiz? Gerçi bir yandan toplumda hâlâ mimarların ne yaptığının bile henüz tam anlaşılabildiğini ve "ne var canım bunu ben de çizerdim" ya da "şuraya iki plan çizsen de inşaata başlasak" şeklindeki yaklaşımların aşılabildiğini söylemek zor! Bu arada ünlü mimarların bile peyzaj mimarlarıyla çalışmamaları bir meslek grubunun gerekliliğini sorgulamak için ölçüt olmamalıdır herhalde!

ps: Dikkat ettiniz mi bilmem site genelindeki pek çok bariz ve basit yazım yanlışına rağmen, "peysaj" hatasına düşülmedi hiç?
eğer derslerinizin %80.i Peyzaj bilmem neyi diye başlıyorsa hata yapmak da o oranda azalıyor galiba=)) Benim anladığım kadarıyla peyzaj mimarlığının gerekliliği konusunda değil tartışma(olmamalı da), engelleri ve işte bu engelleri oluşturan zihniyetleri(ki statülerde zorluk derecesini tanımlıyor) tartışıyoruz, bu da gözden kaçmamalı. Bir sorun var ve onu görmeden yolun ortasından kaldıramayız,konuşulmalı bunlar, arolat ve tabanlıoğlu gibi isim verilerek deşifre de edilmeliler.
KAV offline   Alıntı Yaparak Yanıtla