Alıntı:
Orijinal metin ozge_ozdamar tarafından gönderilmiş
KAV yazdıklarını anlamlandıramadım "peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!" tutumu mu savunduğun?
Benim mesajımda söyleme çalıştığım; Uzaydan gelmemiş bir meslek olduğu için, diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi, peyzaj mimarları ya kendi mesleğini yapıyor, ya da diğer alanlara kayıyor. Bu soruya cevap verilmemiş olması kimseye sadece "söyleniyorlar" lafını söyleme hakkı vermiyor. Yazdıklarınla, benim yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım.
Derslerinde ve sonrasında çok başarılı olmanı dilerim 
|
Teşekkürler, ben aslında umutsuzum, yani sanki pek seçenek bırakılmıyor gibi bize. Eğer bir şeyler değişmezse ya da değiştiremezsek yapmak istediğim bir meslek olmayacak sanırım.
Galiba farklı anlamlandırmışız. Ben dogukanabacıya vermiş olduğunuz cevaba istinaden size düşüncemi söyledim. Tam olarak ne amaçla yapıldığını bilemiyorum tabiki ama benim açıkça gördüğüm şey o yazıların evet dikkat çekici ama iyi niyetli ve gerçekçi olduğudur. Umarım bu tartışmaları tetikleyecek dikkat çekici unsurlar(dogukanabacının yazıları gibi) olsun ve bu sayede evet arkadaşlar çalışıyoruz, taşları, bitkileri, toprakları, az buçuk mimari yapıları ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi biliyoruz, bizden birşeyleri oturtmamızı istiyorlar yapıyoruz ama yaşadığımız çevreyi şekillendirebilecek şehir plancılarla eş değerde,tamamlayıcı olmamız gerektiğinin farkında olmamızı, olunmasını sağlasın. Ben peyzaj mimarlığının hem okulda hem de piyasada çok doğru anlamlandırılmadığını düşünüyorum, bir şeyler hep boşlukta kalıyor. Bilemiyorum yanılmayı çok istiyorum, deneyimlerinizden bu doğrultuda faydalanmayı da çok isterim...