Alıntı:
Orijinal metin KAV tarafından gönderilmiş
dogukanabaciya katıliyorum. Etrafta bir sürü çalışan peyzaj mimarı olması iyi işler yapıldığını göstermez. Peyzaj Mimarlığı okuyorum bence çok güzel bir meslek ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz süreç zor bir süreç. Bizi en çok anlması anlamlandırması gereken mimarlar bile anlamaz küçümserken, olgun ve istikrarlı devam etmek zor gibi. Yani olgun olmamaktan kestetiğim şey, bir çok peyzaj mimarının bu zorlu süreçten eziklik ve kompleks gibi paylar edindiğini düşünüyorum. Hal böyle olunca biri oldukça yapıcı,itekleyici ve gerçekçi bir eleştiri yaptığında sizin gibi bu eziklik ve kompleksten fazlaca payını alan peyzaj mimarlarının saldırısına uğruyorlar. Yazınızın en sonunda yaptığınız yazım hatalarını düzeltme tavrınız böyle birşey olsa gerek. Mimarların ve bir çok meslek grubunun hatta bir çok vatandaşın küçümsediği mesleğimi küçümsemiyorum ama gerçekçiyim ve peyzaj benim için önemli bana bir çok şey anlatıyor, bir sürü geçim sıkıntısı yaşayan insanların olduğu ülkemizde tepkileri normal karşılıyorum ve ben bana güzel şeyler anlatan peyzajın onlara da böyle güzel şeyler anlatmasını isteyebilirm sadece. Bu güzel olur diye düşünürüm,elimden geleni yapmaya çalışırım bunun için. Peyzaj bir tanrıdır savaşına girmeye hiç gerek yok. Ve diger insanlar gibi geçim derdine düşen peyzaj mimarlarının silkelenmesini istemek kötü olmasa gerek.. Eğer benim de yazım hatalarımı düzeltirseniz merak etmeyin anlarım.
|
KAV yazdıklarını anlamlandıramadım
"peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!" tutumu mu savunduğun?
Benim mesajımda söyleme çalıştığım; Uzaydan gelmemiş bir meslek olduğu için, diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi, peyzaj mimarları ya kendi mesleğini yapıyor, ya da diğer alanlara kayıyor. Bu soruya cevap verilmemiş olması kimseye
sadece "söyleniyorlar" lafını söyleme hakkı vermiyor. Yazdıklarınla, benim yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım.
Derslerinde ve sonrasında çok başarılı olmanı dilerim