Alıntı:
Orijinal metin MrT tarafından gönderilmiş
Okunan noktaları autocad ortamına attıktan sonra, noktaları birleştirmek için uyguladığınız özel bir yöntem var mı? Yoksa fotoğraf ve notlarınıza göre tek tek mi birleştiriyorsunuz?
|
Bu konuyla illgili olarak aslinda daha önceden bir programdan bahsetmistim TachyCAD ile ölcüm ve cizim ayni an diye sanirim bu size yardimci olur. Tachycad olmadan önce bizim ofiste noktalari birlestirme islemi cok zamanimizi aliyordu biraz kafa karistiriciydi bence. Disarida ölc, ofise geri dön, totalstation'daki verileri aktarma programiyla bilgisayara aktar, noktalari DXF'e dönüstür ve export et, Autocad'e getir, ayrica bu yetmez gibi haritacilarin kullandigi y, x, z koordinat sisteminden mimari koordinat x, y, z sistemine dönüstür, mutlaka bir eksik cikar tekrar araziye dön sonra yine ofise geri dön noktalari birlestirmeye calis, nokta numarasi ve noktalari ayni layer da olur, bunlar sadece topview'da görünür baktigimiz acidan nokta numaralarini göremeyiz, kroki tut vs. gibi bi cok zorluk ama simdi Tachycad'le bu sorunlari yasamiyoruz. Bu yazdiklarimin bir kismini yapmiyoruz artik. Sadece total station'u bilgisayara bagliyorum ölcerken cizmis oluyorum ve yerinde kontrol edebiliyorum ofiste ekleyecegimiz ölcümleri ve görünüsleri, detaylari cizmek kaliyor.Bunuda PhoToPlan'la hallediyoruz. Cektigimiz fotograflarda üzerinde cizim yapilabilir hale geliyor.