Alıntı:
Orijinal metin ackutsal tarafından gönderilmiş
Öncelikle değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ancak ben durak hiç görünmeyecek demedim sadece bir yüzey olarak duracak. Hatta bulunduğu bölgenin özelliklerine göre farklı biçimlendirmeler gösterirse de insanların yön bulmaları da kolaylaşır. Ayrıca hareketli olduğu için aynı ürüne farklı algoritmalar yüklenerek hem seri üretim yapılmış olur hem de kendi içerisinde farklılaşmış ve tekdüzelik ortadan kaldırılmış olur diye düşünmekteyim. Ayrıca dediğiniz doğru insanlarımız üzülerek belirtmekteyim ki bahsettiğiniz seviyeden uzaklar ancak çıkarılan gelişmeler ülkenin mimarisi halkında seviyesini yükselteceği gerçektir. Biz İstanbul'un avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu düşünüyoruz ama İstanbul'da doğu şehirlerden sosyal seviye olarak üstün olduğunu görüyoruz. Bence farklı tasarımları insanlarımızın kaldıramayacağını düşünmek yalnış olur diye düşünmekteyim. Ben insanlarımızın her türlü gelişmeye ayak uydurabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum ki insanlarımızın meraklı olması da gelişmeleri hızlandıracak bir unsurdur.
Saygılarımla...
|
Sanırım doğru anlamışım. Haklısınız, tüm bu bahsettiğimiz engeller, bizi ne olursa olsun yaratıcılıktan, yeni bir şeyler üretmekten alıkoymamalı. Evet ben İstanbul'dan şikayetçiyim ama bu onu ve insanlarını aşağıladığım anlamına gelmiyor. Kabul etsek de emesek de İstanbul vazgeçilmez ve incelikten yoksun kaba bir sevgili gibi bizim için. Tamam şikayet ederiz, öyle olsun böyle olsun deriz ama vazgeçemeyiz. O "gelişmelere ayak uyduramayacak insan " profiline sanırım ben de girmiş oluyorum. Öyle demek istemesem de. Ben bir memlekette yapılan çalışmaların temenni edilenden ziyade, insanlarıyla iletişim halinde olması taraftarıyım. Onları anlayan yönlendiren bir tavra sahip olmalılar. Bir şekle ya da bir kalıba sokmamalılar. Daha iyisi daha fiyakalısı olduğu için değil daha iyi hisettireceği için yapılmalı herşey. Yani fikrini çok beğendiğim 2 boyutlu durağınızın bizi anlayamayacağını düşünüyorum. Budur eleştirimdeki mana. Bu konuda yanıldığımı görmek de beni mutlu eder açıkçası.
Saygılarımla