Alıntı:
Orijinal metin KAV tarafından gönderilmiş
Güzel bir fikir. Ama İstanbul böyle incelikli fikirleri pek kaldıracak bir kent değil sanki. kendi karmaşasından insanlara da büyük paylar ayırmış, onları da karıştırmış biraz. insanlar ne bi yere aitler ne de yönlerini bulabilecek hissiyata sahipler. Yani işaretler önemli. istanbulda yaşayıp da buna rağmen bilemediği ve daha da ilginci o bilmediği yerlere gitmek zorunluluğu olan bir sürü insan var. mesela ben bu durumu çok yaşadım ve böyle zamanlarda duraklar çok önemli oluyo benim için,pusula gibi. umarım bi gün istanbul böle incelikli fikirleri kaldırabilecek zarafeti olan ritmi hızlı ama detayları gözden kaçırmayacak dinginlikte bi kent olsun.
|
Öncelikle değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ancak ben durak hiç görünmeyecek demedim sadece bir yüzey olarak duracak. Hatta bulunduğu bölgenin özelliklerine göre farklı biçimlendirmeler gösterirse de insanların yön bulmaları da kolaylaşır. Ayrıca hareketli olduğu için aynı ürüne farklı algoritmalar yüklenerek hem seri üretim yapılmış olur hem de kendi içerisinde farklılaşmış ve tekdüzelik ortadan kaldırılmış olur diye düşünmekteyim. Ayrıca dediğiniz doğru insanlarımız üzülerek belirtmekteyim ki bahsettiğiniz seviyeden uzaklar ancak çıkarılan gelişmeler ülkenin mimarisi halkında seviyesini yükselteceği gerçektir. Biz İstanbul'un avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu düşünüyoruz ama İstanbul'da doğu şehirlerden sosyal seviye olarak üstün olduğunu görüyoruz. Bence farklı tasarımları insanlarımızın kaldıramayacağını düşünmek yalnış olur diye düşünmekteyim. Ben insanlarımızın her türlü gelişmeye ayak uydurabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum ki insanlarımızın meraklı olması da gelişmeleri hızlandıracak bir unsurdur.
Saygılarımla...