|
Saçma sapan değil.
Bir kere ben de gereksiz görüntüyü sevmem.
Ama gelin görün ki evdeki klavyeyi koşa koşa Apple aldım.
Sabun şeklinde neredeyse A3 kağıt boyutunda Microsoft ya da bilmem ne marka ergonik klavyeler yerine bunda ses yok bir şey yok yer kaplamıyor. Aluminyum. İnanılmaz hızlı yazıyorum elim yorulmuyor. Ses desen yok. Mutluyum yani. Bu gibi özellikleri hoşuma gitti aldım.
MacbookAir de güzel satacak.
Ben de arabada aynı şeyi yaşarım. Örneğin millet fiyaka için araba alırken ben ayağımı yerden kessin diye ve ucuz sağlam olsun diye bakarım. Doğru düzgün tasarımı olmasına güzel olmasına da bakarım.
Yani bunun bir çizgisi var. Yani makinenin parıl paraıl parlamasına ben de katlanamam. Gereksiz. İşi bilen biri olarak değer vermem. Ama kasası açık oradan buradan teller dökülmüş kötü tasarımlı (Acer marka ucuz dizüstüler var yumurta formunda bana bedava verseler değiştirmek isterim) bir kasa da masaımım üstünde altında dursun istemem.
Yani bu çizgiyi abartmamak ama çok da aşağıya almamak lazım. Ortası lazım yani. O yüzden Volkswagen kullanıyorum. Ucuz sağlam ve İYİ TASARIMI var diye. Çok eskidi ama gerçekten İŞİME YARADI. Bizim okulda benim araba en külüstür arabalardan sayılıyor.
Yeditepe VCD'de 99 tane parıl parıl parlayan makine vardı. Aynı dertten mustaribiz. Evet. Bölüm başkanı herşeyin MAC ile yapılacağını iddia ediyordu onu zorlamasıydı.
Ancak bu bütün Mac kullananların onu süs için aldıklarını göstermez.
Adaa yıllarıdır masaüstü yayıncılık yapıyor o zaman tekeldi Mac ve tabii Adobe Apple ile Apple Adobe ile büyüdü Photoshop DOS ortamlı PC'lerle değil Mac'ler ile Photoshop oldu.
Taaaa bilmem kaç yıllık bir alışkanlığı nasıl yok sayarız. ben anlamıyorum tek tuş fare ile Maya for MAC'de çalışanı. İmkansız.
Diğer yandan bakınca Apple aslında bir yazılım firması, donanımını sadece kendisi yaptığı için nispeten daha az çöküyor. Windows çıktığında MİLYONLARCA sürücüsü olması gerekiyor. 2 yıl içinde üreticiler değişiyor olmadık adamlar windows üerinde çalışan yazılımlar donanımlar yapıyorlar o kadar golabal ki çökmeler uyumsuzluklar stadartsızlıklar oluyor. Zor bir pazar PC pazarı.
Apple öyle mi ya. Bir kere fason ürettirdi. Umax ve Motorola'ya onda da patladı.
Vazgeçti.
Şimdi sadece kendisi üretiyor oh ne ala memleket sürücüsü osu busu zaten belli.
Basıyor parlak özel plastiği şahane end. tas ürünleri. Sade tasarımlar. Tek bir makine var tek bir board var tek bir SCSI arabirim var. Bu kadar çöktüğü bile BAŞARISIZLIK. (Mac'ler de sağlam çöküyor artık)
Alan da alıyor.
Bunu dert edinemnin bence manası yok. Dünya Pc ile dönüyor ve onunla da dönecek gibi gözüküyor. Nasıl Asus bir donanım üreticisi ise aslında Apple da öyle. Ama cafcafı tasarımını satıyor mu satıyor.
Eh yetenek yoksunu mimarlar da cafcaflı işlerle yanyana getiremeyeceğimiz işleri alıyor bazne biz avucumuzu yalamıyor muyuz.
Aynen böyle.
Batsın dememek lazım bence.
Bu arada hem preformasn hem de klavye şakırdamasını dikkate aldığımızda
ÖMER YILMAZ'a o HP yakışmıyor. Çok yakın arkadaşı olarak hemen değiştirmesini öneriyorum. Ama Macbook pro konusunda kararsızım.
Teşekkürler.
|