Tek Mesaj Görüntüle
Eski 28-03-2008, 16:46   #9
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

şuan kadıköyde bulunduğum bölgedeki 3 katlı eski evler butik otele dönüşebilir, çoğu yıkılmak üzere bakımsız... Yoksa yıkıp hepsini apartmana çevirecekler. Mutlaka kongre otelleri de gerekli ama mevcut dokuyu tahrip etmeden yapılması gerektiğini düşünüyorum. İstanbulda'da ciddi bir yapı stoğu var(eski-yeni)... öncelikle bunlar değerlendirilmesi çok daha mantıklı ve insancıl bana kalırsa... Gözden çıkarılmış birçok mekanın bi anda parlayıp, mimarlarımızın ofislerine ev sahipliği yaptığını görüyoruz, böylece dönüşümle birlikte 'atıl' doku aktif hale getirilmiş oluyor.Koruma açısından da 'boş duran restore edilmiş anıtlarımızdan' daha başarılı olduklarını düşünüyorum. Kullanıcıları değişsede birşekilde artık yaşamadahil olmaları sevindirici birşey...

Sanat tarihi bilinci olan kullanıcının,turistin bu tür yapıları kullanmayı tercih edeceğini tahmin ediyorum. Tabiki otomobilinden inip sokakta biraz yürümeyi göze alabilecek kadar 'yaşamayı sevenler için'... Çünkü otopark sorunu var, otomobilinizi biraz uzağa parkedip geliyorsunuz... Yürümeyi gözealanlar için güzel...

Ayrıca Ömer bey, biz mimarlar olarak 'önermek ve biraz yönlendirmekle de mükellefiz.'