Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-03-2008, 15:01   #3
t2000
Arkitera Üyesi

Merhabalar; proje yönetimi benim de ciddi olarak ilgimi çeken bir alan fakat artık ülkemizde de mimari ofiste projelerin hazırlanmasından başlayarak inşaatın tamamlanarak son kullanıcıya teslimine kadar geçen süreyi zaman, maliyet, şantiye gibi tüm süreçlerin koordinasyonunu sağlayan profesyonel insanlardan oluşan ekipler mevcut. Bu ekipler mimarlardan, inşaat mühendislerinden ve işletmeyle ilgilenen kişilerden oluşmakta. Özellikle büyük ölçekli projelerde bu koordinasyon eksikliğini yeterince yaşıyoruz. Bir bakıyorsunuz ofiste günlerce emek vererek hazırladığımız detaylar tam zamanlı olarak inşaat alanında bulunamadığımızdan yüklenicinin işine gelecek şekilde gözardı edilerek kağıt üzerindekinden çok farklı şekillerde uygulanabiliyor. Ruhsat alındıktan sonra yapı denetim kuruluşları en azından şantiyenin projeye uygun olarak yürütülmesi konusunda görevli gibi görünse de bu sistemin de çok farklı sebeplerden dolayı içinde bulunduğu durum ortada (tabi ki ciddi çalışan firmaları tenzih ediyorum). Aynı zamanda birçok ofis de mesleki kontrollük elinde olmasına rağmen işi sadece ruhsatın alınıp projelerin yapı denetim firmalarına teslim edilmesine kadar olan süreç olarak algıladığı için sonrası büyük bir belirsizlik içeriyor.
t2000 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla