Konu: cgmimar
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 05-11-2003, 14:09   #4
Çetin Tüker
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Üyelerden ufak bi aidat alınması da iyi olur. Muhtemel seminerlerin mekanı olarak belki mimarlar odası yardımcı olur. belki sponsor bile bulunabilir.

Ben kendi adıma 1991 den beri bu işi yapıyorum. Piyasanın nasıl oluştugunu nasıl dejenere oldugunu kimlerin bu işi dejenere ettiğini kimlerin de bundan faydalandıgını hep gordum. Bu işin meraklıları ve profesyonelleri kesin olarak birbirinden ayrılmalı. Bazı insanlar 1-2 sneliğine bu piyasaya girip bedava fiyatına gönül eglendirip sonra bi anda yok oluyorlar. Geriya kalan bizler ise bu adamların batırdıgı kaliteyi ve musteri guvenini yeniden toparlamak için cabalıyoruz. Artık buna bir dur demek gerekiyor. ben kendi adıma bundan bıktıgım için lanet olsun diyip mimari piyasasından cıktım. Benim gibi yapan baska insanlar da var.

Sistem nasıl calısırsa calıssın bu işin meraklılarının yeri piyasa değildir. Meraklılar çıraklık ve kalfalık aşamasını bitirene kadar bi ustanın yanında olurlar veya evde oturup calısırlar. Bu iş de her gordugum işe "aaaa ne cici olmuş" diyip sürekli karşındakini boş yere onore etmeyle ögrenilmez.

Sürekli onore edilmek isteyen amatör meraklılar baska bi yerde (CG MIMAR dısında) kendi aralarında körlerle sağırlar birbirini ağırlar" diyalogu yapabilirler. Ben kendi adıma ciddi, profesyonel ve üst düzey bir ortam hayal ediyorum. Amatörlerin piyasaya doluşup 2-3 iş yaptıktan sonra kendilerini bişi sanmaları sonucunda gelinen nokta acıktır. Ben kendi adıma kayıtlı 200 tane mimari gorselleştirme projesi yaptım 1991-2000 arasında. Bu iyi bi sayı. Ayrıca 1997-2000 arasında 5 kişinin çalıştıgı bir şirketi de sadece bu işten gelen kazançla dondürdük. Herhangi bir ortamda bi laf ediyorsak bilerek konusuyoruz.

Sonuç: ben piyasa diyince profesyonellerin oldugu bir ortam dusunuyorum. Gereken neyse her türlü sorumlulugu almaya da hazırım. Benzer düşünceleri başkalarından da bekliyorum.

----------------------------
Kavgalar konusunda:
Ben acık söliyeyim. Ben burda işimi (CG ART) cok ciddiye aldıgımdan mıdır nedir açık yüreklilikle eleştiri yapıyorum. Ancak,
tartısma devam etmesin diye burdan ornek vermicem, baska bi mail gurubunda birisine yaptıgı iş için wireframe goruntusunu yollarsan iyi olur diye bi mesaj attım adam bana "ne o wire mire yok öle bişi bunla idare et" diye bi mesaj atmış. ben bu adamı ve benzerlerini her ortamda her seviyede eleştirim lafımı da sakınmam. Bu böyle biline. Alttan almanın bi sınırı var. Allttan aldıkca insanlar havaya giriyor ne yazık ki.
------------------------------
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla