|
BJK başkanı Yıldırım Demirören wembley i Arsenal emirates stadını yapan firmayla anlaştıklarını medyaya açıkladı ve projenin Rogers a ait oldugu medyada yer aldı doğruluk payını bilemiyorum high tec. mimarinin tarihsel çevreyle nasıl etkileşecegini merakla beklemekteyim bogazla da çok iç içe bir arazi yapılacak binanın denizle olan ilişkisi ve buradan görünümü çok önemli bir de bunun çözümü boğaz tarafını aynen tekrarlayıp gazhaneye bakan kısmı doldurmak olmamalı bir de bütün yapı adası doldurulmuş görünüyor fotoğrafta projeden de hiç bir şey anlaşılmıyor klub eger stad konusunda ciddiyse projenin tartışılması ve herkezin onayını alması gerekir çünkü herhangi bir yerde değil boğaziçinde dolmabahçede yapılıyor.Proje varsa eğer (ben olduğuna inanmıyorum) yayınlasınlar.
Bütün statlarda olduğu gibi kamu arazisine tecavüz etme istegi oldugunu sezinliyorum el altından bir şeyler yapılıyormuş gibi geliyor ör:şükrü saraçpglu stadyumu.
Aslında en önemli şey bu kadar kısıtlı bir arazinin bu kadar çok fonksiyonu barındırabilecegi sorusudur.
|