Alıntı:
Orijinal metin melty tarafından gönderilmiş
buna çok da katılmıyorum doğrusu çünkü burada bir çok kriter devreye giriyor.yabancı dil bilgisi, bilgisayarı görsel ve mimari anlamda iyi derecede kullanma ve mimar olmak ,iyi mimar olmak yada çok iyi mimar olmak.(tasarım yönünden)ve ne kadar iş ürettildiği. bu dört kriter yeni mezun bir mimarda bulunabilecek özellikler ve on yılı aşmış mimarda da bulunmayabilecek özellikler. .....
|
Evet çok kriterin devreye girdiği doğru, ama biraz ağır yazmışsınız. Saydığınız 4 kriterin yeni mezunlarda bulunabileceğini, deneyimli mimarlarda ise bulunamayacağını yazmışsınız. Kriterlere beraber bakalım isterseniz:
- yabancı dil.... yeni mezun da bilir eski mezun da, hatta eski mezun zaman içinde resmi iş yazışmalarını da yapmış olabileceğinden ötürü daha iyi bilebilir
- bilgisayarı görsel ve mimari anlamda iyi kullanma.... yeni mezun bir anda birçok programı öğrenebilir, genç olduğu için daha çabuk kavrayabilir ama attığı çizginin ne olduğunu bilmiyorsa bu bir işe yaramaz bence, bunun için de deneyim gerekir
- mimar, iyi mimar, çok iyi mimar olmak (tasarım).... bu göreceli bir kavramdır ve herkese göre değişebilir, yeni mezun da iyi veya çok iyi mimar olabilir, eski mezun da...
- ne kadar iş üretildiği.... ben bu maddeyi "ne kadar iyi ve doğru iş üretildiği" olarak değiştirmeyi öneriyorum, bir gecede oturup sıfırdan bir A0 paftayı yanlışlarla dolu üretmek marifet değildir ama hatasız olarak yarısını üretmek bir başarıdır. Bu da bence yine deneyime dayalı..
Tüm bunlara bir konuyu daha eklemek isterim. Mimarlığı sadece tasarım yapan kişi olarak düşünüp yazmışsınız sanırım. Halbuki sektörde çok farklı konumlarda çalışan mimarlar var, onları unutmayalım lütfen... mesela:
tasarımcı mimar, uygulama çizen mimar, şantiyeci mimar, satınalma yapan mimar, satış yapan mimar, restorasyon yapan mimar, mimarlık tarihi ile ilgilenen mimar, vs vs vs....