|
Arkitera Üyesi
|
Söz Konusu projeler hakkında eleştirilere cevap 2. bölüm.
Bu forumu takip eden mimar yok mu Kayseri'de. Mahalle'nin teneke çalan delisi durumundan sıkılmaya başladım....!
..............sadece imalı konuşmalar moral bozuyo,2 sene boyunca sürekli olarak araştırma yapıp bizzat çizip uygulattıktan sonra o kadar emegi bi kalemde hiçe saymak insafsızlık,
daha 2 sene önce yanılmıyosam mimarlar odası,belediye,üniversite ve diğer okullardan jüri üyelerinin olduğu bi yarışma yapıldı,2 sene geçti bina gerçekleşemedi,sadece belediye yapmadı dikkat et,bırakın onu uygulama projesi dahi çizilemedi,
mimarlar odası için seçimin olacagı ve yönetim listesi bize songün haber verildi,aslında biz kurulda yer alamk istiyoduk,ama mevcut yönetim ve yandaşları 8 mimarın oldugu bir ofisten bu kadar büyük iş yapmış bu ofisten hiçkimseyi bırakın yönetime,alt krullara bile yerleştirmediler,bu konuda bizzat başkana bizi izole etmek istiyosunuz anlaşılan diye eleştiri yaptım,ama bu şehrin derdi mimarlık diil onu anladım,biz kayseride hangi ofisin ne yaptıgını ne yapacagını merak etmiyoruz,ama herkes bizi merak ediyo ve sürekli eleştiriyo,
terminal konusunu sölemiştim sanırım,o proje 5 projenin içinden seçildi,6 mimarın olduğu kurul seçti,bizi sürekli eleştiren begenmeyen mimarlar seçti,
diyosunki binada çok kolon var,aslında o binanın çatısı çelik tasarlandı,uzay kafes,bunu azcık mimarlıktan anlayan görebilir,fakat geçmişte belediyenin fuar içine yaptıgı expo center da uzay kafes çatı çöktüğü için projeye son anda müdahele oldu ve uzay kafesten betonarme sisteme döndü proje.buna rağmen betonarmenin sınırlarını zorlayıp mümkün olan en büyük açıklıkları geçtik,malesef o kolonları bizde istemedik,biz de sevmiyos..
diğer taraftan planlamayla ilgili yorum yapmışın,işletmeci firmalar hiçbir eksik bulamadı,dikkat et,işletecek firmalar eksik bulamadı,onun dışında bu tür gar vs binalrının plan tipolojilerine bakarsan ortada hol ve yanlarda yardımcı birimler yer alır,geleneksel bi tipolojidir,tesadüfi değildir,hamlıktan ziyade çok net ve yalın olmasını istedik,herkesin anlıycagı bir şekilde yapmak istedik...
................................................................................ ...............................................................................
diğer taraftan bizim binanın bütün cephesi kompozit değil,yarısı taş,anlaşılmıyo sanırım,giydirme cephe diye bişey söylemişin,bizim cephe giydirme değil,daha doğrusu hacmi giydirmiyoruz,arkada yalancı duvarlar yok,ve kullandıgımız dograma ve sistemler hepsi hesaplanıp ona göre ebatlandırıldı,biz iç hacmin köhne karanlık ve kuytu kalmamasını istedik,bu yüzden fazla ışık almasını ve şeffaf olmasını istedik,buna giydirme cephe firması cephe tasarladı demek komik bi söylem kusura bakma,binanın yüksekliği faza olduğu için yatay etki yaratsın 1-2 oranı kullandık,hem taşta hem cam cephelerde,bunları basi,te indirgeyip ne düşünüldüğünü bilmeden firma tasarladı demek kolaycılık olsa gerek,bu açıklamaları aslında arkiteraya koysan sevinirim,ilk açıklamayı koymuşun,bu sonuda koyarsan sevinirim....................................................................... ....................