Tek Mesaj Görüntüle
Eski 16-03-2008, 21:59   #19
ellenkeyzen
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin ssss tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Size durumu şöyle açıklayayım; eğer mimaride zirve olmak istiyorsak(ki bu 'zirve'den kastım insanlık ve insanımız namına en iyiyi ve en faydalıyı üretmektir) teknolojiyi en güzel şekilde bilmek ve kullanmak durumundayız. En son teknoloji kullanmak en iyidir demiyorum ben de...
Picasso örneğini bilirsiniz; Resimden anlamayan birisi picasso tablosuna baktığı zaman ' bu neki bende saçmalarım sanat olur' diyebilir. Halbuki picasso malum tabloları yapmadan önce kusursuz şekilde resim yapabilmekteydi...
Ben zaten bu şekilde yapılan mimarlığı lüzumsuz buluyorum öğrenmeme gerek yok dememiz kendimizi kandırmak olur.(sayın 'ellenkeyzen' bu cümleyi siz böyle düşünüyorsunuz diye kurmadım üstünüze alınmayın lütfen)
Ben Zaha Hadid in projesinin eleştrisini de yapmadım. Kartal projesi üstüne başka bir başlık altında fikir sunabilirsiniz...
Teşekkürler...
teknolojiyi tabii ki en güzel bir biçimde kullanmalıyız. ama tekniğin hüküm sürdüğü bir şeyin asla mimari eser olamayacağını, bunun olsa olsa çağın teknolojik imkanlarını kendinde barındıran bir mühendislik eseri olabileceğini düşünüyorum. ve bu tür eserleri tabii ki (sizin de belirttiğiniz gibi) öğrenmeliyiz. hatta eleştiri gibi ciddiyet gerektiren bir şeyden bahsediyorsak, hemde en ince ayrıntısına kadar etüt etmeliyiz bu tür yapıları, ki boşa konuşmayalım.
ah, tabii ki zaha hadid'e ilişkin görüş sizin değil. sadece konunun akışında gerekli gördüğüm eleştirdim. benden de size teşekkürler.