Tek Mesaj Görüntüle
Eski 16-03-2008, 12:17   #9
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Talihsiz bir cevap olmuş. Haklı olabilecekleri durumda koşulları eşitlemiş oldular.

Sanıyorum hep birlikte tartışmayı öğreniyoruz; bunların tümü son derece sağlıklı gelişmeler bana kalırsa...
Sağlıklı gelişmeler olduğunda hemfikirim. Bazan tartışma ortamı yaratmak için kışkırtmak gerekiyor neyazıkki. Önemli olan tartışmaya kapatmamak meseleyi, işin tartışmaya kapalı olmasının kimin işine geldiğini biliyoruz. Ama mimarlar olarak ' en şiddetli tartışmaları yapıp, sonra kolkola salondan dışarı çıkabilecek medeniyete ulaşabileceğimizi umuyorum. Çok 'idealist', 'gerçekdışı',' safça', 'içi boş' gelebilir bu birçok insana, bu idealizmin hafife alınmaması gerekitiğini düşünüyorum. Kayseri ve Anadolu'da taşradaki diğer bütün mimarlık camiasına ' yarışmacı ofis' kimliğini empoze etmeye devam edeceğim. Çünkü ben böyle bir ofiste çalışmak istedim, bulamadığım için henüz ham olmama rağmen, kendi işimi yapmaya yöneldim. Birçok mimar da böyle yapıyor, ' ben de yaparım' mantığıyla herkes ofis açıyor. Sen de yaparsın ama 'yarışmacı mimar' olamazsın işte, olamadık... Ben bundan sonraki mimarlık hayatımı istanbul'da devam ettireceğim. Ama Kayseri benim kimliğimdir, Kayseri ile ilgili birşeyler oluyorsa ben de birşeyler söylerim , kimse rahatsız olmasın, eğer Kayseri'yi gerçekten düşünerek birşeyler yapıyorlarsa.