Antalya'nın en çok iş yapan ofisi
Antalya'nın en çok iş yapan ofisi:
Yüksek bir yapıdan aşağı baktığımda şehrin görüntüsünün geri kalmış bir ortadoğu ülkesinden farklı olmadığını (Ürdün,Suriye gibi) bir kez daha farkettim. Aslında İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerden sonra en çok inşaat ve dizayn yapılan bir şehrin neden bu durumda olduğunu sorguladım kendi kendime.
Geçenlerde bir yapı denetimcisi ziyaretime geldi. Antalya proje piyasasının durumunu sordum. Çünkü Antalya'da ofisim olsa da şu anda elimdeki projeler şehir dışında bazı otel projeleri. Aslında konut projesi, site, apartman hiç çizmediğimden fazla da beni ilgilendirmez ama sonuçta bu şehirde yaşıyorum. Bana bir liste gösterdi. Üzerinde 10-12 ada/parsel no vb. bilgiler içieren bir listeydi. "Her gittiğimde bana bu kadar proje veriyor" dedi. Antalya'nın en çok iş yapan ofisiymiş. Merakımdan sordum kim olduğunu. Meslek Lisesi mezunu bir tanıdığımızın İnşaat Dekorasyon şirketi olarak kurduğu ofisin olduğunu duyunca şaşırmadım Antalya'mızın bu durmda olmamasına. Bilmiyorum her şehirde böyle mi? Ben konut çizen bir mimar olsaydım ortalığı birbirine katardım.
% 60 kırımla iş yapan bu ofisin, bu projeleri imzalayan mimarların, bu şahsı limuziniyle kapılarda karşılayan meslektaşımız belediye fen memurlarının, gizli menfaat ortaklarının, konuşulduğunda piyasadaki mimarlardan daha iyi çiziyor diyebilen meslektaşlarımın o kadar isterdim ki televizyonlarda, gazetelerde SKANDAL başlıklarıyla yayınlanmasını.
Ancak, kamuoyu tepkilerini yokladığımda, genel duyarsızlık, veya sadece Tıp, siyaset, din vb konularda gösterilen hassasiyet İnşaat ve Mimarlık sektörüne daha uğramamış en azından Antalya'da.
|