|
Şimdi ben cevap vereyim. Üslubumdaki sertlik dolayısıyla verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Fakat ben amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Önemli olan mimarlığın 'tartışılabilirliğini' ortaya koymak. Bizim en büyük zaafımız eleştirilmeyi hazmedemeyişimiz. Bazı dinamikleri uyandırmak için de ne yazıkki bazan kışkırtıcı olmak gerekiyor.
Ama eğer birşey mertçe tartışmaya açıldıysa, karşılıklı olarak diyaloğa geçilebildiyse, forumda yazdığım yüzlerce yazı bir işe yaramıştır bana göre.
Benim karakterim kimsenin arkasından, yüzüne söyleyemeyeceğim birşeyi konuşmamak veya yazmamaktır. Kayseride neyazıkki böyle bir ortamla karşılaşamadım. Kendi arasında atıp tutan mimarlar, fikirlerini ortaya koyamayıp dedikodu yoluna giderek tatmin oluyorlar. Oysa medeni birşekilde tartışma ortamı ortaya çıksa, ciddi bir sinerji ortaya çıkacak ve yarışmacı, pozitif ekipler piysada kendini gösterecek.
Yarışmalara katılmanıza sevindim, umarım Kayseride bu tür ofislerin sayısı artar. Fiyat kırarak değil de yarışmalarla proje alan ofislerin olması, birbirinin arkasından konuşup yüzüne gülen mimarlar yerine , yüzyüze mimarlığı tartışan mimarların sayısının artması, iyi niyetle çalışanların yararınadır.
En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 15-03-2008 19:09.
|