Tek Mesaj Görüntüle
Eski 14-03-2008, 18:43   #17
ssss
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ellenkeyzen tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
çevreyle bütünleş(e)meyen ve sadece teknolojiye dayanan böyle uçuk kaçık şeylerin mimari eser olduğuna inanasım gelmiyor. bu tür yapılardaki en önemli şey üstün teknolojiyi kullanmak. dolayısıyla yarın teknik tekamül edip daha ileri bir seviyeye ulaşınca bunlardan geriye büyük bir çöplük kalacak. mimariyi sadece teknolojinin emrine ram etmek, yarın onun bir şey ifade etmeyeceğini de kabul etmektir. bu bağlamda zaha hadid' in projesinin istanbul için bir şey ifade edeceğine de inanmıyorum.
Size durumu şöyle açıklayayım; eğer mimaride zirve olmak istiyorsak(ki bu 'zirve'den kastım insanlık ve insanımız namına en iyiyi ve en faydalıyı üretmektir) teknolojiyi en güzel şekilde bilmek ve kullanmak durumundayız. En son teknoloji kullanmak en iyidir demiyorum ben de...
Picasso örneğini bilirsiniz; Resimden anlamayan birisi picasso tablosuna baktığı zaman ' bu neki bende saçmalarım sanat olur' diyebilir. Halbuki picasso malum tabloları yapmadan önce kusursuz şekilde resim yapabilmekteydi...
Ben zaten bu şekilde yapılan mimarlığı lüzumsuz buluyorum öğrenmeme gerek yok dememiz kendimizi kandırmak olur.(sayın 'ellenkeyzen' bu cümleyi siz böyle düşünüyorsunuz diye kurmadım üstünüze alınmayın lütfen)
Ben Zaha Hadid in projesinin eleştrisini de yapmadım. Kartal projesi üstüne başka bir başlık altında fikir sunabilirsiniz...
Teşekkürler...