Alıntı:
Orijinal metin yahyatu tarafından gönderilmiş
Merhaba! Çalışmanıda bir çok eksik olduğunu söyleyebilirim. Mimar değilim ama bildiğim kadarıyla yorumlayayım. Zaten bu konuda bir eksik bakış açımız varsa mimar arkadaşlarımız bu konuyu değerlendirecektir.
* İlk renderda görünen ahşap kaplamaların mapinde deformasyonlar göze çarpmaktadır,
* Mimari açıdan uygunmu bilmiyorum ama binanın saçakları öne doğru fazla çıkmış gibi görünüyor,
* Yatak odasında 2 kapı var ikisinde de kapı kolu veya anahtar deliği gibi detaylar atlanmış,
* Yatağın başının olmaması bana göre büyük bir handikap ev alt baza renginin farklı olması, baza ile yatak kısmının birbirinden çok kopuk olması gözü tırmalayan unsurlar,
* Mutfak kısmında kot yüksekliği doğrumu bilemiyorum ama madem tavan bu kadar alçak ve/veya dolaplar olması gerektiğinden daha yüksek o zaman tavana kadar yapılıp hiç değilse üst kısımda kalan karanlık ve toz tutacak alan iptal edilebilirdi. Kapak renkleri uyum açısından çokda uygun olmamış gibi görünüyor. 3. renk kullanılmayabilirdi. Bulaşık makinesi için ekstra bir yer varmı? Eğer yoksa alt dolaplarda makine için yer ayrılmalıydı diye düşünüyorum. Yer ayrılmayacaksa ocak ile evyenin bu kadar yakın olmasına gerek olmaz diye düşünüyorum. Işığın dışarıdan çok patladığı görünüyor. Bundan dolayı kapının açıldığı noktadaki alan anlaşılmıyor. Fransız balkonmu yoksa normal balkonmu anlaşılmıyor. Masa etrafında duran sandalyeler asker gibi yan yana dizilmeyerek gerçekçi bir yaklaşım sağlanabilirdi.
* Banyo dolabının merkezinde yer alan aynanın ne banyo tasarımıyla nede banyo dolabının çizgisiyle uzaktan yakanından bir alakası olmadığı gözüküyor. Hazır bir obje kullanmak yerien banyo dolabının içinde kalan düz bir ayna kullanılabilirdi.
* Tüm odalarda süpürgelikler eksik, oval objelerde kenar kırıklıkları var, kaplamalarda sorunlar var vb gibi, mimar olmadığım halde yukarıda saydığım maddeler gözüme çarptı.ç Gerçi bunları ifade etmek için mimar olmayada çok fazla gerek yok diye düşünüyorum. insan yaşadığı ya da gördüğü mekanlardan yola çıkarak bu yorumları yapabilir. Bundan sonraki açlışmalarınızın daha iyi olması ümidiyle başarılarınızın devamını dilerim. iyi çalışmalar...
|
Öncelikle zaman ayırıp yorumladığınız için teşekkürler..
Çoğu eksikliklerin farkında olduğum için yeni başlanan projelere koydum
*İlk renderdaki kaplamalarda deformasyon var demişsin, tepe grubunun üretmeye başladığı beton esaslı ahşap görünümlü malzemesi var. Renderdaki görüntüye yakın bir malzeme..
*Saçak 125 cm öne çıkmış durumda,statik açıdan uygun görüldü.
*Banyodaki ayna konusunda sana tamamen katılıyorum, uyumsuzluğun farkındayım.
*Odalarda fazla detaya girmemiş olmamda yeni başlanmış iş olması hasebiyledir..