vosvosfos kullanıcısı 4 Mart salı günü kayıt olmuş görünüyor, 9 Mart pazar günü projelere bakamadığını yazmış.
mzdrL kullanıcısı 3 Mart pazartesi günü kayıt olmuş, 6 Mart perşembe günü bilgileri girdiği halde proje göremediğini yazmış.
arch_coco kullanıcısının kayıt tarihi 1 Mart cumartesi, 7 Mart çarşamba üyeliği hâlâ açılmamış durumdaymış.
Tabi ki bunlar belki işleri acele olduğundan şikayetlerini forumla paylaşanlar.
Demek ki forum kullanıcıları üyeliklerinin açılmasını (ilk mesajda belirtilenin aksine!?!) çalışma günlerinde bile
24 saatten fazla bekleyebiliyorlar (dikkat edin, üyelik onayı gerekli şartlar yerine getirilse bile 24 saatten fazla sürüyor demiyorum!).
Sorularımı daha da genişleterek tekrarlamak istiyorum; üyelikleri tek tek elle mi onaylıyorsunuz, yoksa otomatik bir sistem var mı? Var ise 24 saat beklemek, resmî tatillerde onaylamamak falan neden sözkonusu? Yok ise isim soyisim ve kimlik numarasının çakıştığını kontrol edecek otomatik bir sistem kurmak çok mu zordur? Başvuruları üzerinden 24 saatten fazla geçtiği halde başvuruları hâlâ onaylanmayan üyeler bu süre içinde "şu şu şu sebeplerden üyeliğiniz onaylanmadı" mesajı alıyorlar mı? Yoksa üyelikleri açılacak diye günlerce -boşu boşuna- bekliyorlar mı?
Ve oda sicil numaralarının geçerliliği niye kaldırılmıştır? TC vatandaşı olmayan üyeler için bir çözümden bahsedilmişti, o konudaki gelişme nedir?
Daha önce de dile getirmiştim, forum yöneticileri kullanıcılarla birebir ağız dalaşına girmek yerine, bence özel durumlar dışında genele ve genelin sorunlarına odaklanmalı, özellikle bu hassas ve temel konuda. Forum yöneticilerinden "Giden gitsin kalan sağlar bizimdir" anlayışı yerine, kullanıcıları kazanmak ve herkese eşit muamele edildiğini hissettirmek temelinde ve gerektiğinde olası hatalardan, yetersizliklerden dolayı özür dileyebilecek ve alttan alacak kadar alçakgönüllü bir anlayışı benimsemelerini bekliyorum. Amaçlanan daha iyi bir arkitera ise önerim budur.
Kullanıcılar bunu hakediyor mu, orası ayrı bir konu...