Bu yazılarınız genelde yetkililere hitaben galiba. Kayseri'de olup bitenler hakkında bilgimiz sizin kadar olamadığı için -kendi adıma söylüyorum- tartışmaya katılacak bir yorum yapamıyorum.
Ancak şu da bilinmeli ki, buradaki sorun sadece Kayseri'ye özgü değildir. Her ilde bu ve buna benzer kentin değerlerine sahip çıkamama sorunu var maalesef... Sizin gibi birşeyler yapmaya çalışan insanların yine birşeyler yapabilmek için, araya siyaseti de katıp her sınırı zorlaması gerekli. Tabi bunları ben söylüyorum da yapıyormuyum, kendi memleketim için? Hayır. Dediğim gibi herşey durumun bilincinde olamaktan geçiyor. Sizin değiminizle farkında olmaktan... Bilgi olmadan tartışmaya girecek bir pozisyonumuzda kalmıyor.
Bu bahsettiğiniz değişiklikler, öz nitelikleri etkiliyorsa bunu engellemenin yolları yine siyasetten geçiyor. Siyasete girince de içinden çıkabilmek için, diğer verdiğiniz linkteki gibi bir sürü sorunla karşılaşılıyor...
Demem o ki, hiçbirşey yapamıyorsak en azından aşağıda yaptığım alıntıda ki gibi izleyici kalmamaya çalışmalıyız. Bu konuya değinmeniz çok güzel, keşke
birileri de bunların farkında olabilseler...!
Bilinçli yapılanmalar dileğiyle...
Alıntı:
|
ANADOLU'nun herhangi biryerinde inşaa edilen, herhangi bir projeyi daha dikkatli inceleyiniz, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu toprakların niteliklisiz , kimliksiz ve altı boş yapılarla dolmasına izleyici kalmayınız, bunlara pirim vermeyiniz.
|