|
İşin daha kötüsü eğer ödevi ya da araştırması veya ticari olarak para kazanacağı bir durum için örnek proje arayanlar yeni üyelik işlemlerini takip etmedikleri için sadece lazım olduğunda uğradıklarından ya da bilgilerini vermek istemediklerinden amaçlarına ulaşamayınca ne kadar çok kızıyorlar.
Kıyameti kopartıyorlar. Amaç faydalanayım da ben bir şey vermeyeyim. Bir özel mesajlar geliyor şaşırısınız. Sanki Arkitera'nın okuyan ve araştırma yapmayı sevmeyen öğrenciler için bu hizmeti vermesi zorunluymuş gibi azarlayanlar mı istersiniz. Küfür edenler mi. Yukarıdaki açıklamayı okumadan kıyameti koparanlar bizim işe yaramaz olduğumuzu beyan edip bir anda bizi silenler...
Sadece amaç üyeliği tekilleşmesi idi.
Tek satırlık " görmeiyoruuuummmm, acil lazım, ödev, hemen bulmalıyım, bulamadım, başka yerden buldum, yazıklar olsun, ben size güvenmiyorum bilgilerimi vermem" gibi mesajlar
Hatta "korkak" olduğumuzu Arkiv gibi bir yer olduğu halde proje vermekten korktuğumuzu söyleyenler de oldu.
Bu kadar emek, bu kadar çaba ve bu kadar maddi imkan bedelsiz olarak sunuluyor ama üyelik sistemini oturtmak için yapılan düzenlemelerle bir de üzerine fırça atılıyor.
Arkiv'in kapatılması gibi bir durum dimağlara yerleşiyor.
Ne kadar güzel ne kadar.
Bu ülkede Oda'nın yapamadığı şeyi yapıp bedelsiz bilgi ve birikim dağıtırkn ödeve yardımcı olamadığı için denilmedik laf bırakılmıyor.
Helal olsun.
Vallahi helal.
|