Tek Mesaj Görüntüle
Eski 05-03-2008, 10:16   #35
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Gördüğünüz üzere Kayseri'yi tartışamıyoruz bile. İzliyorsunuz bu kadar, söyleyecek iki satırınız yoksa neden bu kadar önemsiyorsunuz söylenenleri?
Bakınız, bu kentte 'birazcık da bana proje verin' diyen mimarlarla aynı kefeye konmak istemem. Ben bir mimar olarak değil , 'kentli ' olarak Kayseri hakkında konuşuyorum, konuşmaya da devam edeceğim , bilgim ve altyapım güçlendikçe de bunların derinliği artacak.

Benim ilkokulumun yıkılması, ilk aşkımla gezdiğim caddenin yok edilmesi sizin umurunuzda olmayabilir, ama ben bunlar hakkında konuşacağım. Bu kent binlerce yıllıktır, 10 yıllık değil. Hepimiz ancak Kayseri'ye toprak olabileceğiz, bunun için konuşmak, tartışmak gerekirse kavga etmek zorundayız. Yaptım oldu derseniz, bu yazılanlara katlanmaya uzun süre kendinizi alıştırmanız gerekir.

'İstanbul'dan Kayseri'ye elinde purosuyla bakanlara sözüm ise :

Burada birşeyler yapıldığında : Evet efenm çok enteresan , gerçekten büyük başarı, bu Taşra ilinde de böyle şeyler yapılabiliyormuş demekki! şeklindeki yaklaşımlarınızı hayretle izliyorum. Elbette Kayseri'de çok kaliteli, büyük işler yapılacak, daha da büyükleri yapılacak, daha özelleri yapılacak. Çünkü az da olsa bu kente gönülden bağlı insanlar var, belki yanlış yönlendirildiler ama eninde sonunda tarih, kültür ve sanatın sokaklarında gezmesiyle bu siyah perdeler de kalkacak Kayseri sokaklarından. Kentin salt bina değil 'yaşayan bir canlı' olduğunu özümseyeceğiz elbette... Herkese iyi çalışmalar