Tek Mesaj Görüntüle
Eski 05-03-2008, 09:53   #9
ssss
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Ramazan Ustaya şans vermek...

Alıntı:
Orijinal metin RedRapsody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Bu tür özel üretimleri gerçekleştirebilecek firma tanımıyorum ben Türkiye'de. Çok özel kalıp teknolojisi, hatta uydu kontrollü GPS kontrolünde aplikasyonların yapıldığını Discovery Channel sayesinde biliyoruz... Bildiğimiz Total Station da bu işleri tam anlamıyla gerçekleştirmek çok zor. Bu yüzden GPS devreye giriyor ve uydu kontrolünde koordinatlar şantiye ortamına anında aktarılabiliyor. Özel sensörler eğrisel yüzeye yerleştiriliyor ve milimetrik hata paylarıyla aplikasyon gerçekleştirilebiliyor.
bizde bu işlemleri hayata geçirebilecek teknik alt yapı yok. ENKA gibi büyük firmaların bile ellerinde bu teknolojiyi hayata geçirebilecek teknolojisinin olduğunu düşünmüyorum.
onun için yabancı ekipler çalışacaktır böyle bir projeyi Türk mimar yapsa bile.
Harita ve Fotogrametri Mühendislerinin ' Uzaktan Algılama Mühendisliği' konusunda uzmanlaşmış olanları yapabiliyor bu aplikasyonları ancak.

ama Ramazan ustaya bir şans vermek isteyen olabilir.
Aslında biraz istek ve iyi bir ekip ile böyle işlerin altından kalkabiliriz gibi geliyor bana. Özellikle milletimizin kıvrak zekasına güvenmek gerekir diye düşünüyorum. Benzer işleri Avrupa yada Asyanın aksine kendimize has daha farklı yöntemler bularak yapabileceğimize inanıyorum.(Biliyorum espriye açık ama bu kendimizi yerme edebiyatından uzak durmalıyız)
Alanında uzman haritacılar inşaatçılar endüstriyel tasarımcılar ve makinacılardan (ve tabi mimarlar:)) oluşan bir ekip ile altından kalkamayacağımız iş yok bence. Ülkemizde de gps teknolojisi vesaire zaten kullanılmakta. Sanırım maharet her alanda heveslileri bir araya getirebilmekte. Tabi diğer ülkelerde yapılmış olan benzer örnekleri incelemek de iyi olur bunun yanında.:)

En son ssss tarafından düzenlendi : 05-03-2008 18:42.
ssss offline   Alıntı Yaparak Yanıtla