Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-03-2008, 16:24   #9
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin guclentekeli tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Merhabalar,

Çağlar öncelikle Kayseri'de açılan bir yarışmaya Kayseri'den katılımın az olması hoş olmaz bence de.Ayrıca seni de Kayseri'deki tüm mimarlık ofislerini davet etmenden ötürü tebrik ediyorum
Teşekkürler Güçlen , ben Kayseri'den uzak kalmıştım, bazı özel nedenlerden dolayı Kayseri'ye geri döndüm ve 3 aydır kentte mimarlık ve yapım adına neler oluyor inceliyorum, kendim de aktif olarak mimarlık yapıyorum. İşlerim İstanbul bağlantılı olduğu için 3 gün sonra ayrılıyorum buradan ve arkamda iyi birşeylerin olduğunu düşünmek istiyorum biraz da...

Yarışmacılık çok ayrı bir kavramdır, yarışmalara giren ofisler herzaman üst düzey bir mimari seviyededir benim gözümde. Onun dışında kalanlar işin daha ' müteahitlik' kısmında kalırlar. Onun için YARIŞMA kültürü çok önemli, arkitera da zaten YARIŞMA kavramını her yönüyle destekliyor. Yarışmaya girebilmek her ofisin harcı değildir, biz bu projeye ofis olarak tek başımıza giremeyeceğimizi biliyoruz bunun için başklarıyla koordine olmak gerekiyor, buna uğraşıyoruz şartname aldığımızdan bu yana. Kayseri'de ulusal çapta olduğunu düşünen ofisler var, onların mutlaka girmesi gerektiğini düşünüyorum. kuramsal anlamda mimarlığınız birşey ifade edecekse bunları yarışmalarla sınayabilirsiniz ancak, onun dışında kaç tane bina yaptığınız mimarlığınızın ölçüsü olamaz.

Çok bina yapmak iyi mimarlık yapmak demek değildir veya en büyük binayı yapmak... En düşük alana sahip yapılar büyük ödüller alabilir. İstanbul-Ankara dışındaki bütün mimari ofislerin bu kültürü almış olması gerekir, en azından içlerinden birkaçı 'yarışmacı' olabilmelidir. Fakat işi bireysel ilişkilerle , doğrudan almak kolayına geliyor işverenin de , mimarın da. Bu çok tehlikeli.
Büyük bir projeye öneri veren mimarı karşısına alıyor işveren, hanginiz daha ucuza yaparsınız diye koyun pazarlığına tutuşturuyor bunları. Bu çok tehlikeli. Bu yüzden İstanbul dışındaki kentlerin mimarları da yarışma için kışkırtılmalı mümkün olduğunca. Yarışmacı bir ortamda çalışmak çok daha tatmin edici olacaktır.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 04-03-2008 17:43.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla