|
Sevgili Mrt oldukça güzel örneklemiş
Üstteki Halkbank binası ki buna çok beğendiği için Hazine el koymuştur. Evet bu bine hazinenin olacak kada güzel demişler bence.
Bu bina da süs yok mu.
Bence var.
Diğeri de bence iyi.
Açıkçası eğer inadına süsü koyup kitch bir değer yaratmayı becerebiliyorsanız da iyidir ama dur şuna şunu koyalım buna da bunu koyalım demek olmaz.
Yakında Adana Ziyapaşa Mahallesinde yapılan camilerin görselleri foruma düşer.
Çok merak ediyorum cami ve süs ne durumda olacak diye.
Söz konusu binanın eleştirilmesi hem de "çirkin ya da güzel" diye eleştirilmesi ne tasarımcıya ne de bina sahibine bir şey katmaz. Ancak gelin görün ki binanın "tasarım değer"i içermesi şarttır.
Şimdi sadece ve minimal olmayanı beğenmez konuma düştüm. (Kimseyi suçlamaıyorum ben kendim düştüm) ama ben süslü ya da süssüz binaya değer katan mimara ve bu değeri de müşterisine hissettirene bakarım.
Eğer bu yoksa bina bence değersizdir.
Tekrarlayayım Erdem Bey'in ETO yarışması için yaptığı tasarım iç mekan genel cephe yaklaşımı açısından DEĞER TAŞIMAKTADIR
Diğer bina ise aman ne koysam yeridir diye çorba haline gelmiş ve bir tasarım değeri taşımayan cepheye sahip bir binadır.
Benim görüşüm budur. Daha da tekrarlatmayın lütfen.
Gören de garezi var diyecek. Vallahi yok. Erdem Beyi tanımam. ETO yarışmasına girdiğini de forumdan değil kendi sitesinden gördüm. Aman ha.
Yanlışlık olmasın.
|