Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-02-2008, 23:11   #16
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Yapmayın etmeyin Architurk,

Önce "Mimarlık için mimarlık" yapmayalım dendi. "Halk için mimarlık"tan sonra "müşteri için mimarlık"a geldi sıra.
Mimar müşterisini eğitebilendir.

Doğan Tekeli'nin Kazakistan'da bir proje yaptığını biliyorum. Süs de vardı ama oldukça iyi bir işti.
Hem petrol işi yapan kazak müşterisini ikan etti hem de kendini ama bu kadar da değildi.

Açıkçası müşteri istiyor diye böyle bir iş yapılmış olabilir ama bu forumda iyi bir çalışma olarak sergilenmemeli.

Bu dediğimi de bir yorumlayınız. Forumun kalitesini koruyalım da demiyorum.
Dediğim şey bir projenin bir işin arkasında dururken sadece "müşteri istedi" argümanı çıkarmak ve bunu buraya göndermek abes.

Benim atölyem var ahşap atölyesi. Orada mecburen atölye devam etsin diye tasarım unsuru olmayan suntalamdan mobilyalar çizerim ben. Dayım var atölyenin başında. Eh bu işsizlikte para lazım. Ben hanımefendi ne buyurdularsa onu çizerim onlar da yapar ekmek parası kazanırlar.

Bunu bu forumda bırakın görsel olarak sunmayı sözünü bile etmem. Şimdi gerekli oldu.

Eh bu durumda ya müşterinizi eğitiniz (ki bu bina suntalam dolap değil) eğer eğitemiyorsnız (olabilir ekonomik şartlar, müşterinin hali gibi gibi) o zaman "bak ben ne yaptım" demeyin.

Eskişehir Yarışmasına şu örneği gönderen kişi bunu göndermemeli.

Bu arada ben buradan Erdem Bey'i övüyorum. İyi bir mimar ama gönderiklerine bakınız.
Benim hür düşüncem budur.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 27-02-2008 11:12.
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla