|
Arkadaşlar öncelikle mimarlığı öğrenin. Profesor sayısı çok iyi mimarlar olacağınız anlamına gelmez. Ben okulumda bütün dersleri o konuda çok iyi olan hocalardan aldım. Şimdi mezunuz ve birçoğumuz yüksek lisans için İTÜ, MİMARSİNAN;ODTÜ gibi okullara rahatlıkla girebiliyor ,büyük inşaat firmalarında, büyük ofislerde rahatça iş bulabiliyoruz, kendi projelerini hayata geçiriyoruz...
Türkiye'nin herhangi bir okulundan çıkmış , herhangi bir öğrenciden hiçbir eksiğiniz yok, fazlanız olma şansına sahipsiniz. Okuldan çıktığımda diğer yeni mezunlara oranla ciddi bir donanımla mezun olduğumu gördüm, bu da sizin iş hatatında fark yaratmanıza neden oluyor. Bundan sonrası önemli zaten, okuldan diploma alınca mimar oldum diye havaya girerseniz mimarlığa hoşçakal diyin erkenden, piyasada tekniker gibi çalışırsınız müteahitler için. Ya da mimarlık eğitiminin 4 yıl değil en az 14 yıl olduğunu fark edip öğrenmeye devam edersiniz. 1. sınıftan böyle yapacaksan senin işin gerçekten. Bence motive ol ve öğrenmeye devam et, orada senin sorularına cevap veremeyecek hoca yok. Cevap bulamazsan da bulmak içn çabala, hocalarını zorla... Onlar da dinamik kalır böylece ,sen de öğrenirsin.