Merizem , öncelikle hemen ilk cümlem şu olacak ; ben her halükarda İzmir derim Ankaraya kıyasla

İşin espirisi bir yana mimarlık toplumun aynası derler ki ben buna çok inanırım. Mimarlığın sanata yaklaştığı en etkin ve derin durum buymuş gibi gelir bana çoğu zaman. İzmir'e hep alıcı gözle bakma alışkanlığı vardır birde. O açıdan böyleyömiş, şu açıdan böyle. Bugün hatta İzmiri yansıtan O'na yakışan (saat kulesi hariç tabi) yapı ne olabilir sorusunu sordum karşımda hep Efes Oteli var bu payeyi şimdilik oraya verdim. (Rahmetli Harbi Hotan'ın yapıları da çok yakışır İzmir'e gerçi..). Aslında olay beğeniden de öte kalite meselesi olsa gerek İzmirde. Kendi bakış açımla erken cumhuriyet yapılarından tutup 80lere varana kadar İzmir'de çok güzel yapılar yapıldığıda bir gerçek ki kimi hala ayaktadır. İzmir'in sorunu 80 sonrası başlamışki öncesini görmek kısmet olmadı

. Kentte sürdürülebilir bir kalite düzeyini sağlayacak şartlar ve ortak akıl düzeyi sağlanabilir üstünede expo kısmet olurda bizde de kalırsa en zor olan adım atılmış olur. Ben İzmir'i çok seviyorum seven insanlarında eminim ellerinden az veya çok birşeyler için çaba verdiklerine de eminim. Bu bile kendince bir umut işte