|
Bu SMGM etkinlikleri ile ilgili bir konu sizin de dikkatinizi çekti mi bilemiyorum. O da, bu eğitimleri kimlerin vereceği ile ilgili bir bilginin, üyelere gönderilen mesajlarda yer almaması. Hadi bu o kadar önemli değil diyelim, odanın sitesine giriyorsunuz orada eğitimlerle ilgili daha detaylı açıklama mevcut. Ancak bu odanın sitesinde de eğitimleri vereceklerin sadece isimlerini görebiliyoruz.
Şubat, Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek seminerleri içeren mesajda 1-2 seminer ilgimi çekti ve detaylarına bakmak üzere odanın sitesine girdim ve "Hastane Mimarisi" isimli semineri Konya Selçuk Üniversitesi'nden bir yardımcı doçentin vereceğini öğrendim. Peki bu kişi bu konuda gerçekten yetkin bir isim midir? Kaç tane hastane tasarımı ve uygulaması gerçekleştirmiştir? Yoksa bu konudaki akademik birikimini mi aktaracak? Uzun lafın kısası şunu demek istiyorum, bu tür eğitimlerde zahmet edilip eğitimi verecek olan insanın bir özgeçmişi de konulur duyurulara. Böylece bu seminere katılacak kişiler eğitmen hakkında önceden bir fikir sahibi olur ve bu durum da karar vermede rol oynar.
Aynı şekilde başka bir seminer konusu da "Mimari Fotoğraf". Bu semineri de Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölümü'nden bir doçentin vereceğini öğreniyoruz. Mimari fotoğraf gibi son derece teknik bir konuda, bu öğretim üyesinin uygulama bilgisi hakkında nereden bilgi edinebileceğiz acaba? Bu öğretim üyesinin kısa bir özgeçmişi ile mimari fotoğraf alanındaki çalışmalarını öğrensek fena mı olur?
Herhangi alanda bir uzmanlığım olsa ve bir kurum benden eğitim istese, bu eğitim duyurusuna bu alandaki bilgi birikimimi yansıtacak bir özgeçmişimin konmasını şart koşarım. Bu haliyle düzenlenen seminerlerin, "laf olsun odanın kasası dolsun" diye yapıldığı çok açık...
Mesut bey bu konuda yurtdışı uygulamaları hakkında belki bize bilgi verebilir. Oralarda da "uzman" olarak takdim edilen kişilerden mi bu eğitimler alınıyor yoksa eğitimi verenlerin bilgi birikimi hakkında bir fikir sahibi olmak mümkün oluyor mu?
|