|
SMG iyi bir şeydir ve olmasını genişlemesini ve yaygınlaşmasını ben can-ı gönülden isterim.
Yıllardır Oda'da (13 yıl kadar) eğitim verdim. Ben de geliştim, derslerimde öğrencilerimi de geliştirdim.
Oda bu yönde iyi bir okul yarattı ama yönetimin törpülemelerine rağmen tabii ki Bilgisayar MBÇK'sı ve eğitmenler sayesinde.
Ancak hep başıboş kaldık. Bir adet klima (evet 3 yıl beklettiler takmak için) düzgün bilgisayar için yalvardık durduk. Bizi adamdan saymadılar sonunda işimize de iyice karışınca bir de dedikodular had safhada olunca ben de dedikodu yapanlardan biri olmayayım ya da beni dinleyen birileri olsun eğitimci olarak eğitimin ana elemanı olduğumuzu kabul etsinler de kalayım dedim rahat yüzü gördürmediler.
Ben de bıraktım.
Şİmdi aynı Oda kendi eğitimlerine -ki ben gittikten sonra fiziksel ve çevresel olarak daha da kötüleşti. Hocaları iyi ama sınıflar rezil- kredileri bol keseden dağıtıyor.
Ama Oda kendisinden başka kimsenin eğitim vermesini istemiyor. Örneğin ben Oda'dan ayrdıldım ayrılalı bir eksilme olmadı bende. Eeeee fiziksel çevre de daha iyi. Oda'daki eğitim ile benim verdiğim eğitimi tarafsız bir göz karşılaştırsın bakalım kim önde. İddia ediyorum isteyenle bu konuda yarışırım. Hodri meydan.
Haaa bu arada kimse de buna itiraz etmiyor.
Peki sorun nedir?.
Efendim Oda sadece eğitimleri kendi verirmiş.
Neden?
Oda herşeyi biliyor mu?
MYK öyle karar vermişmiş.
MYK daha hangi paket programın ne olduğunu bilmiyor da buna mı karar veriyor.
Çağırsınlar beni MYK'ya bu kararlarından birini kabul ettirsinler bana bilgi versinler.
SMGM yönetimini serbest bıraksalar, sekreterinin çok çok daha iyi kararlar vereceğini biliyoruz.
Ama rahat bırakmıyorlar.
Hah Oda kredi vermiyor diye benim verdiğim eğitimlere talep olmuyor mu?
Allaha şükür çok iyi gidiyoruz. 3 aylık halimizle Oda'nın yıllık öğrenci sayısını geçtik.
Daha da baskın olacağım inşallah.
Oda'nın elinde eski eğitmenleri dışında hiç bir şey kalmadı. Onları da sever sayar ve iyi olduklarını bilirim. İşlerini iyi yaparlar. Kimseyi de buna karıştırmazlar ama kötü fiziksel şartlar yüzünden öğrenciye mahçup olurlar. Ama MYK bunları bilmez. Oda rezil olur. Hoca ezilir. Onlar "Bina alacağız. 5 milyon dolar vereceğiz" diye kasınıp dururlar. Nerede bina, nerede hijyenik ve iğrendirmeyen tuvaletler.???????
SMG'ye karşı olan yok.
Taç Vakfı tarafından SMG seminerleri yapılyor. Baha Tanman var. Parası verip helalinden onun seminerine katılacağım. Çok iyi olacağına eminim.
Eeeee bu Taç Vakfı eğitim seminer veriyor da başkası neden vermiyor.
Bırakınız efendim.
Öncelikle SMG'nin doğru dürüst çalışamamasının müsebbiplerinin başında MYK geliyor. SMG sekretelerinin şu kadarcık suçu yok. Biliyorum ben.
Kendi kafalarına göre istediklerine puan verdiriyorlar istediklerine karşı duruyorlar.
Cevap versinler bakalım.
Her yönü ile daha iyi bilişim eğitimi veren yerleri neden görmezden geliyorlar.
Cevap versinler...
Tabii ki susacaklar. Suçlular çünkü. Sebebi yok. Korkuyorlar. Daha iyi eğitim veren bir yerin puanlandırmasını istemiyorlar. Cevap o yüzden veremiyorlar.
Tamam vermeyin efendiler. Rekabet Kurulu'na vereceksiniz nasılsa.
Budur.
|