Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş
Bilgimiz olmadığı bir sav ve tabi ki bunu öne sürebilirsiniz. Sizi bağlar.
Banka örneklerini özellikle verdim. Çünkü söz konusu olan risk burası ile karşılaştırılamayacak kadar büyük. Sizin söylediğinizin aksi, bankalardan kaynaklanan pek çok sorun da var. Biraz daha bakınınız.
Kaldı ki sizin söyleminizden hareketle "e bugüne kadar Arkitera server'ları da hack'lenmedi" sonucu çıkar -ki asla bu tarz, kendini beğnemiş bir söylem içinde olunmaması gerektiğini biliyor ve ifa ediyorum-.
Öte yandan alınan riski nedir? Bir kez daha okuyun ve verdiğim linkten kontrol edin lütfen.
İyi niyetle yazmış olduğunuzdan kuşkum yok ve inanın aynı endişeleri taşıyoruz. Ama sadece endişe düşünsek şantiyecilik de yapamayız. Hayat risklerle dolu. Önemli olan bu riski nasıl yönetebildiğimiz.
|
".... Arkimeet toplantılarına gelenlerin kimler olduğunu kesin olarak bilmek istiyoruz"
diyorsunuz.
Mimarlar odasında bir kaç yıldan beri tartışılan "mesleki sürekli gelişim" ile bir ilgisi varmıdır.
yıl içi bir mimarın yaptığı işler, katıldığı mimarlar odası semineri ve programları, eğitim çalışmalarının toplamında bir puan çıkarılması hedefleniyordu. Bu tip bir puanlamanın içine mi dahil olmak istiyorsunuz yoksa kendi puanlamanızı mı yapmak istiyorsunuz?
Bu tip değerlendirme kulağa hoş geliyor aslında. Ama şeyler ve nesneler üzerindeki bu kadar kontrol niye?
insanınlığın yaşamış olduğu fazedilen "Altın Çağ" anarşi dönemi toplum sözleşmesi ile atlatılmışken, toplum sözleşmesi sonucu yaşanılan kölelik, siyasal sözleşmeler ile engellenmiştir. Günümüz sanayi sonrası toplum argümanları bitmişken ve iletişim çağının anarşik söylemi karşımızda internet olarak duruyorken, elbette ortam kendi siyasalını kurmaya çabalayacaktır. Ancak yapmış olduğunuz ehlileştirme internet alanında
gelişen dünyaya pek uymamakta ve siz onun argümanlarını kullanmamaktasınız.
Şirketinizi yaşam kurucularına-mimarlara yönelik imajlar, imajlı haberler ve imajlı haritalar ile doluyken forum sayfalarınız da dahil olduğunuz tartışma ortamının cevap vermekle yükümlü olduğunuz, kullanıcılar açısından, kritik durumda tartışmayı uzatmayın şeklinte bir tutum almışsınız yine, anlaşılır gibi değil.
Bir şeirket olduğunuzun bilincinde olmak ile birlikte çıkardığınız dergi ve içerikleri ile Sivil Toplum Kuruluşu izlenimi vermektesiniz. Ancak tüm STK larda özgür tartışma ortamı ve karar alma organları ve elde edilen artı değerin bir hedefe kanalize edilmesi vardır. Oysa arkitera bir türlü istenilen yere gelememekte ve hedefleri, planları yapılan eylemlerin ve alınan kararların nedenleri açıkça tartışılamamakta, tartışmalar oluşturulacak Açık Sayfalarda yayımlanmamaktadır.
Para kazanmayi hedefleyen kar güden bir şirketeniz bunu neden en karlı şekilde yapmıyorsunuz? Eğer bunu yapmıyorsanız açıklamadığınız iyi yada kötü bir gizli gündeminizin olduğu rahatlıkla iddia edilebilir. Daha çok kullanıcı 3,4 ,5 farklı girişler reklam alanı değerlerini, giriş sayılarını değiştirecek daha fazla sanal bireye ulaşak ve karlılığınız verdiğiniz reklamlar oranında arttıracaksınızdır. Buna kimsenin bir şey dediği yoktur elbette. Ama Türkiye mimarlık ortamının ender bulunulan nitelikli sanal alınının ne yaptığını, eyleminin ne olduğunun anlatılmamasıda üzücüdür.
Üye mimarlara derginin ücretsiz gönderilmesi nasıl bir şeydir bunuda anlaya mıyorum? Siteniz bir üyelikten bu kadar kazanıyor mu? Saros destekli medyanın yıllarca gazetelerini ücretsiz dağıtması aklıma geliyor. Medya gücünü
Mimarlar odası gibi oda üyeliklerinde kuruluşun dergisinin üyelere gönderilmesi vardırda, bir şirketin böyle bir şey yapmasını da anlayamıyorum.
Ayrıca ücretli üyelik sistemine neden geçmediğinizi anlamak bile mümkün değil. Ücretlendirme ile istediğiniz bu bilgilere dilediğiniz gibi ulaşabileceksiniz. Tekrar yazmaya gerek yok üyelikle birlikte ulaşılabilecek bazı vaadleriniz var, bunlardan şirket olarak tercih ettiklerinizi paralı üyeliğin dışına rahatlıkla alabilecekken,
ve bir çok insan internette gizlilik üzerine paranoyakça bir korkuya sahipken neden yeni üyelik sisteminizi forumda açıkça değerlendirmeye almıyorsunuz buda anlaşılır gibi değil.
Son dönemde siyasetimize hakim olan güç bende ise istediğimi yaparım ve sizde sesinizi çıkaramazsınız bakış açısı, sivil medya kuruluşları programlarında kravatsız bakanlar, kravatsız konuklar ve kravatsız sunucular şeklinde devam etmesi de pek manidardır.
Sizi, arkitera yöneticilerini açık olmamakla suçluyorum. Yoksa bir site üyeliğine neden kişisel bilgilerimi vereyim,
vermezsen verme rahatlıkla diyebilirsiniz ama kişisel bilgilerimi sanal ortamdan vereceğime yıllık olarak ücret ödeyebilirim varsın derginiz elime ücretsiz geçmesin.
Demek istediklerimi açıkça yazdım galiba ama yeniden özetliyeyim.
Ben sanal ortam kullanıcısı olarak kontrol edilmek ve kişisel olarak isteğim dışında sizin tarafınızdan bile deşifre edilmek istemiyorum?
Zaten devlet kimlik numaraları ve zorunlu vergi numaraları ile bunu yapmış durumda her gün etrafımız da ki kameralar ile izlenilmekteyiz yetmez mi?
Mimarım ve mimarlık kavramam ve mimarlık söylemim sizden farklı olabilir ve farklılıkları kapsamak sizin yönteminiz olmalı,
İstediğiniz takip sistemi özgür olması gereken bir birey olarak beni rahatsız etmekte.
Kişisel Bilgilerin kötü amaçlı çalınma korkusu gibi bir kaygım yoktur belirtmek isterim.