Konu: Palmiye
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 16-04-2001, 14:47   #15
kızılkedi
Forum Üyesi

kızılkedi is on a distinguished road
Geçen yaz Fransa nın Nice kentinde gördüm.İngiliz Bulvarı denilen bizim kordona benzer ama çok daha geniş bir ana caddesi var.Caddeyi çok geniş bir yeşil bant ortadan ikiye bölüyor.Yolu geliş gidiş ikiye ayırıyor.Bu banta otamatik sulama sistemi yapmışlar.Bilmeyenler için açıklayayım; bu sistem toprağın altına gömülen delikli bir hortum ve onoun deliklerine bağlanmış özel su püskürten ağızlardan oluşuyor.Hortumun bir ucu su kaynağına bağlanıyor.Bir de istediğin saatlerde suyu otomatik açıp kapamak için TIMER konuyor.Hepsi bu. Bu sistem ile gece saat 02.00 den sonra tüm şehir kendikendine yeşil alanları suluyor.Tabii bu sulama suyunun temiz kullanma suyu bile olması zorunlu değil.Bakteriyel atıkları temizlenmiş olan iskan alanlarına ait atık sular geriye kazandırılabilir.

Saçma sapan plastik palmiyelere milyarlar yatırana kadar,şehri her daim yeşil tutacak kalıcı çözümlere neden para bulunamıyor? Muhakkak yandaşları zengin edeceksen bile bunu gerçek anlamda hizmet verirken yapın bari.
Ama vizyonsuz,yeteneksiz insanlara yönetimi bırakırsan olacağı bu!

Arkadaşlar,ben Ankarada değilim. Bu palmiyeleri hangi semtlere diktiler? Bu çalışmalar ne boyutta bana bilenler biraz bilgi versin lütfen.

Sevgiler...
kızılkedi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla