Tek Mesaj Görüntüle
Eski 15-02-2008, 20:03   #4
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Omer Yilmaz is on a distinguished road
Sondan başlayarak kendimi daha iyi ifade edeceğim.

TDK mı yetersiz biz mi? Çok güzel bir soru. Hangisi gerçekten...
Ne konumuz TDK ne de ben TDK'nın dönüştürülmesini tartışabilecek kadar donanımlıyım. Öte yandan bu kontrolleri 12 Eylül darbesi öncesi sözlüğümden de yaptım. TDK yetersiz ise bile bunun politik durumu -en azından bu konuda- yok.

Kim yetersiz? Sorunun cevabını aramak en azından bir çözümleme yapılmasına da neden olabilir. Buradaki son derece özel ve mikro ölçekli sorun bir yana mimarlar olarak kentlerimizin içinde bulunduğu durumda da hep başkalarını suçlamayı seviyoruz. Küçük büyük tüm sorunlarımızda mutlaka bir sorumlu buluyoruz. Burada da TDK mı sorumlu?

Bana sorarsanız hiç değil. Tartışmak istediğim tam da buydu aslında. İşveren, müşteri, müellif ya da müvekkil; hangisini uygun görürsek görelim asıl sorun belirsizlik ve ortak kabul sorunu değil mi? Oda'nın sözleşmesindeki ikilem de bunu çok iyi gösteriyor.

Dil biraz da kullanımla yerleşiyor. Hiç bir sözlükte yer bulamayan işveren kelimesi mimarların hizmet sundukları kişi ya da kurum olarak kullanılabiliyor. Buraya kadar iyi.

Tam da buradan sonra Mimarlar Odası'nın (inanın abarttığımı düşünmüyorum) devreye girerek TDK'na başvurması ve sözlüklerde işveren kelimesinin (ya da başka bir kelime) bir karşılığı olarak da mimarın hizmet sunduğu kişi ya da kurum açıklamasını ekletmesi gerekirdi.

Kim yetersiz?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla