Tek Mesaj Görüntüle
Eski 11-02-2008, 18:22   #31
USTABASI
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

ayasofya ya cevap

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Neden bu forumda paylaştığımız hemen her fikrin arkasından kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz? Yazdığınız şeyler biri tarafından bir noktasından tutuluyor ve yerden yere vuruluyor. Sonra o kişi ile soru cevap şeklinde ağız dalaşına giriliyor.

Ben bu forumu bir düello alanı değil bir paylaşım ve bilgilendirme alanı olarak görüyorum. Fikirlerim ne kadar yanlış, tehlikeli olursa olsun değer verilmesini ve iyiniyetle eleştirilmesini bekliyorum. Benim için fikirlerim değişmez şeyler değil. Onları paylaşmak ve geliştirmek için buradayım. Tek bir doğruya ve iyiye inanmıyorum.

Sürekli birbirimizi pohpohlayıp "aman ne iyi ne güzel geçinelim gidelim" demek istemiyorum. Kavga da edelim yeri geldiğinde, doğru bildiklerimizi savunalım, bir süre önce savunduğumuz fikirlerin aslında o kadar da doğru olmadıklarını iki mesaj sonra kabul edebilelim. Beni rahatsız eden nokta yazılanları okurken "acaba bu yazının ne açığını bulsam da eleştirsem" yaklaşımı. Bir şeyleri paylaşırken tüm forumu karşımıza almış gibi hissetmek yerine, hep beraber daha iyiye gittiğimizi hissetmek istiyorum.

Burada kendimizi anlatmayı, karşıdakini anlamayı, eleştirmeyi, eleştirilmeyi ve bunları anlatımı en zor olan yazı dilinde yapmayı öğreneceğiz umarım.
architurk kusura bakmayin ama dediginiz konu aynen ceryan ediyor burada ahmet turan köksal ve ömer yilmaz tarafindan bana taciz boyutunda bir satasma var dolayisiyla maalesef yazmak zorundayim

aslinda bu konu basligi altinda ilk yaziyi yazmam architurkun yukaridaki yazisina bir onay anlamindaydi ve hakli oldugunu belirten bir yazi yazmistim ve de kimseyi ignelemek veya saldirmak gibide bir amacim yoktu fakat gördügünüz gibi ne hale geldi

benim yazdigim o yazi gercekten cok normal bir yaziydi

ama ben nerde hata yaptigimi biliyorum bu yaziyi yazdigim anlarda paralel olarak mimarliga yol acin forumunuda yazmistim

orada yazdigim seylere daha dogrusu arkiteranin tarafi oldugu mim gurubuna hitaben mimarliga yol acmayin bu arada bir cok seyi yikiyorsunuz diyede cagrida bulunmustum

sizler zaten oda secimleri dolayisiyla cok gergin bir ruh hali ile yaziyordunuz ama bana öyle geliyorki bu gerginlik hali devam ediyor

özellikle ömer yilmazin herkese saldiran yazilarindan bende nasibimi aldim
siz biraz daha diplomatik ama cekirdek itibariyla tonlar ayniydi

yoksa normal bir ortamda benim su yukarida yaptigim elestirlierin pekde öyle üzerinde tartisilacak bir yani yok nereden bu sonuca variyorum
cünkü egitim konusunda diger forumlarda yazdigim yazilar sebebiyle hic bir saldiri olmadi orada böyle seyler görmedim

ama burada artik yazmamak icin konuyu kapatalim deyip baska tarafa gecip yazi yazmistim , sizler o yaziyi oradan buraya tasiyip konuyu illada ikili bir polemige dönüstürdünüz

yani zorla duello oldu architurk arkadas

dedigim gibi zamanlama yanlis oldu architurk ve diger katilimcilar hakli ciktilar

bir defa söyle düsünün siz ev sahibisiniz ben misafir

herhalukarda sizin daha farkli bir tutumunuz olmasi gerekmezmiydi

sevgiler yazarken dahi laf giydirdiginiz icin sizin o sevgiler lafini maalesef iade etmek zorundayim
ve bunuda, israrla, bilincle, özellikle vurguluyorum
yazdigimi tekrar kontrol ettim yanlislik falan yok

samimi bir sevgiler , selamlar kelimesi ile digeri arasindaki farkida anlayacak zekam var cok sükür

oda secimlerinin havasiyla hicbir seyi görmez durumdasiniz beni bile odacilikla falan itham ediyorsunuz
ama kendiniz oda yönetiminde olmak icin savas veriyorsunuz

sizleri de tanimam ama bir gün tanisma ortami olurda bir platformda karsilasirsak merhaba diyecek ortam bile birakmadiniz

bir anda beni bir cepheye yerlestirdiniz ben sizin icin öteki oluverdim

bende makina degilim heralde, bende neticede etten kemikten bir insanim üstelik ortadoguluyum yani bütün egitimime ragmen kendimi duygularimdan arindiramam ayrica bunuda bir eksiklik olarak görmem
kendimi bölye tarif ederim hem de her yerde

bu baglamda ticari kisilik olarak bende kendi capimda bir eylem koyabilirim
tabiki kendimce hakli sebeplerim var
herkesle kavga etme egiliminde olan bir kurulusa neden destek olayim

yakinda MARTa Herford - Architecture yapacagim bir etkinlik dolayisiyla arkiterayi dislamak durumundayim arkiteranin kurum olarak kabahati yok ama kurumun kendisi kisilerle vardir dolayisiyla kisinin tavri kurumu baglar

yani benim icin arkitera, ömer yilmaz ve ahmet turan köksal dan ibaret bir duruma geldi bunun yanlisliginin veya dogrulugununda bu asamada benim icin bir önemi kalmadi

ayrica buraya yazi yazmak da size dolayli destek anlamina geldiginden artik kesin olarak cekiliyorum
hele hele bu kurumun yöneticileri beni hedef haline getirmisken böyle bir karari gönül rahatligiyla verebilirim
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla