Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-02-2008, 23:57   #14
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Öncelikle Türkçe Karakter kullanılmamasına tahammül etmekte zorlanıyoruz. Bunu önceden belirteyim.

Karşı görüşe tahammülsüzlük demişsiniz.
Hatta örnek olarak "mimarlığa yol açın" konusunu örneklemişsiniz.
Demek orada "karşı görüşe tahammül" yokmuş. "Mimarlığa yol açın" hareketini "AKP'liler geliyor" diye sunanlara ve bu karalamaya inanmak isteyenlere -en azından kendi adıma- pek tahammülüm olmadığı doğrudur ama bir anda bu forumu değersiz tartışmalar güruhu olarak tanımlanız da biraz maksadı aşma durumu olmuş belli. Ayrıca eğer bu tür bir eleştiriniz varsa o bölümde de yazabilirsiniz. Yazayım da cevap verilmesin istiyorsanız onu bilemem tabii.

Biz yöneticiler, bizim düşüncelerimizi paylaşmayana cevap verme hakkına sahibiz ama ben kendi adıma hakaret içermeyen ya da kurallara uymadığı kesin olmayan bir mesajı silmem ve cevap veririm en fazla. Cevap vermek de, bunu hızlı ya da sonuna kadar savunmanın neresi kötü.

İsteyen istediğini yazar ve yazmaktadır da.

Mimarlık konuşmak istiyorsanız bu tür konulara değil, mimarlık konuşulan konulara bakarsınız.
Örneğin Kahramanmaraş Yarışması şahane bir konu oldu. Dolu dolu. Hatta ne yazık hava muhalefeti nedeniyle gidilemeyen kolokyumun alternafi, ufağı forumumuzda yapıldı herkes projesini de paylaştı mutluyuz gururluyuz ve benim açtığım ve içinde tatışmaların da olduğu 580 kişiden fazla farklı kayıtlı kullanıcının okuduğu (bir de kayıtlı olmayanlar var) "Tasarlanmış tasarlanmamış camiler" konusunda mimarlık konuşuldu. Mimarlık yazmak istiyorsanız ve hatta sizin düşüncenizi tam kapsayan bir konu yoksa, yenisini açarsınız mimarlık hakkında yazabilirsiniz.

Sizi engelleyen oldu mu?

Bunun dışında "moderasyon" "yöneticilik" ve "hocalık" konusunda garip tahlilleriniz olmuş. Bizi bir şeylerle suçlamışsınız ama "hocalık"tan iyidir diye de eklemişsiniz. Bilginiz dahilinde olsun ben öğretim görevlisiyim tabii ki bununla gurur duyarım, öğrencilerimle aram oldukça iyidir ve mutluluk duyarım. "Hocalık" kavramının neden kötü olduğunu ya da neden kendinizi derste hissettiğinizi bir de öğrenebilsek.

Sıkı tuttuğumuz konular vardır. Örneğin ayrı yazılması gereken "de" bağlacının bitişik yazılması bizi irite ediyor. Kusura bakmayınız. Diplomatik dil diye tanımladığınız dilin bu kadar garipsenmesini de pek anlayamadım.

Neyse eleştirinizi "karşı görüş gösterdiğim için üzgünüm" diyerek bitirerek, değersiz kıldığınızı da belirteyim.

"Körlerle sağırlar birbirini ağırlıyor" diyerek mimarlık yazılmasını isteyip, eleştirdiğinizi düşünelim; pekiyi, forumumuzda mimarlık konuşulan burada sayamayacağım kadar çok bölüm var, 4 yıldır görememinizin müsebibi yöneticiler değil sanırız.

Mimarlık yazmak istiyorsanız, yazınız, eleştirmek istersiniz, eleştirin, faydalanmaya çalışırız ama tüm forumu bu kadar emek verdiğimiz forumu bir anda ve tek cümle ile "nitelendirirken" de dikkatli olunuz.

Bu arada zorunda değilsiniz tabii ama mimarlık konuşulan "Tasarlanmış tasarlanmamış camiler" konusunu okumamışsınız ki alttaki bölümde isimlerde isminizi göremedim. Yani forumu çok iyi takip etmek zorunda değilsiniz ama bu konuyu takip etmeyen kişinin forumu tümüyle anlayacak ya da bir anda "niteleyecek" kadar "yetkin" olup olmadığını yani öncelikle kendinizin tartmanız gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca unutmadan faydalanmanız amacı ile

Dahi anlamındaki “de” ayrı yazılır.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 02-02-2008 00:11.
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla